Служители на Kaufland България даряват близо 2000 лева на фондация "Надежда за малките"

София, 18 април 2019 г.

Служители на Kaufland България събраха средства, с които да подпомогнат дейността на фондация "Надежда за малките", по време на вътрешен Благотворителен великденски базар на талантите. Сумата от близо 2 000 лева ще бъде дарена на неправителствената организация, чийто екип обгръща с любов деца, лишени от родителска грижа, още от първия ден на изоставянето им и създава по-добри условия за тяхното израстване и формиране като пълноценни личности.

Участниците в базара вложиха много талант и умения и приготвиха за него домашни вкусотии, ръчно изработени картички и бижута, картини и декорация за дома. Към благотворителната инициатива се включиха и доброволци, които помагаха за организацията на събитието и продажбата на артикулите.

"В Kaufland работят сърцати и креативни хора. Впечатлени сме от вниманието и отношението към нашата организация. Със събраните от базара средства ще успеем да покрием сметките си за газ, ток и вода за зимния период, което е много важно за нас, и сме изключително благодарни за помощта“, каза социалният директор на "Надежда за малките" Дани Кръстева.

Организацията осигурява по-добри условия за израстването на деца, лишени от родителска грижа и полага усилия за цялостното им развитие и възпитание. "Надежда за малките" работи и с родителите, за да могат да върнат децата си обратно, както и с осиновители. Фондацията разполага с консултативен център и две къщи за настаняване на бебета на възраст от 0 до 3 години. За девет години екипът на организацията се е грижил за 120 деца.

Социалната отговорност е неразделна част от корпоративната политика на Kaufland България. По време на предишния вътрешен базар на служителите за Коледа компанията подкрепи каузата на фондация "Майко Мила" за майките на деца с увреждания. Kaufland се доверява на опита на българските институции и неправителствени организации и си партнира с тях, като подкрепя редица инициативи. Сред тях са "Топъл обяд" на БЧК, "Купи и дари" на Ротаракт, "Великден за всеки" и Социална кухня на Омбудсмана на Република България.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Галерия със снимки за сваляне

Kaufland-Bazar.zip (1.2 MB)

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София
Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19