Kaufland България подкрепя "Топъл обяд" на БЧК за десета поредна година

София, 06 декември 2018 г.

Тази Коледа Kaufland България подкрепя за 10-а поредна година програмата "Топъл обяд" на Българския червен кръст (БЧК).

В специални кутии във всички магазини на търговската верига клиентите на Kaufland България могат да даряват средства за безплатен обяд на деца в неравностойно положение - сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители. Кампанията започна на 30 ноември и ще продължи до 8 януари.

Набраните средства ще бъдат дарени за осигуряване на безплатен обяд на 1 650 деца по програмата през учебната 2018/2019 година. За някои ученици осигуряването на храна по програмата "Топъл обяд" е стимул да посещават редовно учебни занятия.

Kaufland България вече 10 години всяка Коледа и Великден се включва в кампаниите по проекта. Общата сума, дарена от Kaufland България от началото на сътрудничеството до момента, е в размер на 338 957 лева. От началото й по програма "Топъл обяд" е осигурена безплатна храна в училище на 14 500 нуждаещи се деца. Общо 1 978 614 лева са набрани и предоставени досега от съвместни кампании с корпоративни партньори от Мрежата за благотворителност на БЧК, чийто член е и Kaufland България. Дарение от 2 лв. осигурява обяд на едно дете.  

Повече за съвместната кампания на Kaufland и БЧК можете да откриете в сайта на Български червен кръст.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Анна Кастрева
ул. Скопие № 1А
1233 София