Kaufland България дарява над четвърт милион лева за развитието на таланта на българските деца

София, 16 юли 2018 г.

Kaufland България дарява 282 726,70 лева на фондация "Димитър Бербатов" в подкрепа на значимата дейност на благотворителната организация и мисията да подпомага всестранно младите български таланти. Средствата бяха събрани в рамките на съвместната кампания "Топчовците", която търговската верига проведе в партньорство с фондацията, като за периода на инициативата компанията отделяше по 5 стотинки за всеки раздаден футболен герой.

„Успехът на съвместната ни инициатива е изключителен пример за значението на личния принос. Гордеем се, че тази кампания демонстрира, че развитието на българските деца е мисия, към която всички имаме отношение. Благодаря на фондация „Димитър Бербатов“ за доверието и възможността да допринесем към тази кауза“, сподели по време на събитието Стела Първанова, търговски директор на Kaufland България.

„За да отгледаш талант е нужен характер, дисциплина и вяра. Но живеем в материален свят и са нужни и финансови средства – това семействата с изявени деца добре го знаят. Вече десет години работим с ежедневно постоянство, за да даваме шанс на повече даровити български деца да гонят максимума на своя потенциал. Щастлив съм, че със съмишленици като Kaufland България стигнахме до толкова много хора, с които гледаме в една посока – към по-добро бъдеще за децата ни и едно по-успешно и здраво общество“, коментира Димитър Бербатов, основател на едноименната фондация.

Съвместната благотворителна кампания на Kaufland България и фондация „Димитър Бербатов“ е част от инициативите от календара за социална отговорност на компанията у нас.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Анна Кастрева
ул. Скопие № 1А
1233 София