Kaufland насърчава обучението в областта на пчеларството за трета поредна година

гр. София, 23 август 2023 г.
Kaufland насърчава обучението в областта на пчеларството за трета поредна година

Инициативата „Пчеларски университет“ набира участници до 11 септември

До 11 септември включително всеки, който иска да стане част от  любителското училище за пчелари – „Пчеларски университет“, може да се запише за новата учебна година. Проектът се реализира за трети път у нас с подкрепата на „зеления“ ритейлър Kaufland България и „Истински мед“. Целта му е да насърчи пчеларството в България и да обучи ново поколение модерни пчелари. 

Пчеларският университет предлага три курса на обучение – от изцяло онлайн курс до лекции в реално време и практически обучения от професионални пчелари на терен. Броят на студентите, които ще бъдат приети във всеки от тях, е неограничен, а записването става през сайта на университета. Съвместно с Фондация „Истински мед“ пет жени пчелари ще получат стипендии за курса „Професия пчелар“. Срокът за кандидатстване е до 01 септември 2023 г. включително, а записването продължава до 11 септември. Пълна информация за учебната програма, таксата за участие и сроковете за записване могат да бъдат намерени на сайта на университета: istinskimed.bg/bee-university.

Гъвкавият формат на обучение – възможностите за онлайн срещи, беседи „на живо“ и практически обучения, позволява да се усвоят тънкостите, свързани с отглеждането на тези изключително интересни и полезни насекоми. Обучението включва всички задължителни теми от пчеларската литература, но добавя и теми за приложението на новите технологии в отглеждането на пчели. Лекторите в университета са опитни пчелари, преподаватели и учени. Така училището дава шанс на любителите пчелари да станат професионалисти, каквито в България в момента не достигат. 

Kaufland България припознава каузата за популяризиране на пчеларството като част от своя ангажимент за опазване на биоразнообразието и пчелите. Компанията има целенасочена политика за редуциране и избягване на пестициди при отглеждането на цветя и растения и работи със своите доставчици да използват предимно биологични препарати. Веригата включва в своя асортимент семена и растения, благоприятни за пчелите.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София