От първи усмивки до забавни звуци: вторият месец на бебето

гр. София, 27 юли 2023 г.
От първи усмивки до забавни звуци: вторият месец на бебето

Поредният епизод от съвместната видеопоредица на Kaufland и Българската педиатрична асоциация „Моето бебе расте“ дава още полезни съвети на родителите 

Новият епизод от съвместната видеопоредица на Kaufland България и Българската педиатрична асоциация „Моето бебе расте“ вече е онлайн. Той е посветен на развитието на бебето през втория месец от живота му. Педиатрите д-р Андрей Гончаров и доц. Йорданка Узунова разказват подробно за това какво се случва през този бурен период на развитие и дават ценни препоръки на родителите. 

През втория месец бебетата продължават да развиват своята фина моторика, повдигат главата си повече и се приспособяват към света. Дневният режим и физиологичните процеси са сред темите на новия епизод, като лекарите наблягат на нуждата от плавното намаляване на периодите на сън и увеличаването на извеждането навън в по-големи интервали. 

В този период предстоят и няколко задължителни по българския имунизационен календар ваксини, за които доц. Йорданка Узунова дава подробна информация. Имунизациите в този период на развитие са от изключителна важност за развитието на детето и могат да го предпазят от животозастрашаващи вируси.

Поредицата „Моето бебе расте“ включва 12 епизода. Първият от тях беше излъчен на 1 юни по повод Деня на детето. Всеки епизод разказва за най-важното в грижата за бебето през всеки месец от първата му година – за неговото здраве и профилактика, хранене и хигиена, дневен режим и етапи на развитие. Информацията е представена от педиатри и специалисти по детски болести. Нов епизод от поредицата ще бъде публикуван всеки месец в портала „Ние сме семейство“ на корпоративната страница на Kaufland България, както и на страниците на веригата в социалните мрежи.

Kaufland България е силно ангажирана с множество инициативи в полза на децата – дарителски програми, облагородяване на градската среда, образователни програми и инициативи в подкрепа на балансираното хранене и активния начин на живот. Веригата целогодишно предлага голямо разнообразие от стоки за бебета и деца със сертифицирано качество – детски храни, козметика, текстил, играчки, включително и под собствените марки Kuniboo®, bevola®, Hip & Hopps® и Kidland®. През 2022 г. Kaufland получи сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата в потвърждение на своите успешни политики в полза благосъстоянието на децата и заради подкрепящата среда, която компанията осигурява на своите служители с деца и техните семейства. 

За Kaufland България:
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София