От днес стартира втората столична локация на автокино-фестивала на Kaufland

гр. София, 6 юли 2023 г.
От днес стартира втората столична локация на автокино-фестивала на Kaufland

Над 30 прожекции на български филми очакват посетителите на Kaufland Крива река

Автокино месецът, посветен на българското кино, продължава с втора локация за град София – паркингът на централния хипермаркет Kaufland – Крива река (бул. „Е. Тотлебен“ 36). От днес посетителите ще могат да избират между 8 хитови български заглавия и 2 прожекции на ден в дните между четвъртък и неделя до края на месец юли. Инициативата стартира с нашумелия български филм на режисьора Мариан Вълев – „Чалга“. В допълнение на това, посетителите на тази локация ще могат да се възползват и от специална отстъпка от 10% на храна и напитки от разположения в непосредствена близост до автокиното кулинарния "Quartal Station".

Сред заглавията, които ще бъдат прожектирани в рамките на кинофестивала, ще бъдат филми като „Васил“, „Изкуството да падаш“, „Шекспир като улично куче“, „Бай Иван 2“, „Игра на доверие“, „Смирен“ и „Murda Boyz: Махленска класа“. Специална фен среща с децата-актьори Поли Иванова и Рая Георгиева ще се проведе на 8 юли (събота) в 21:00 ч. 

Желаещите да присъстват могат да следят програмата и да закупят билетите си онлайн на avtokino.bg или на място в деня на прожекцията, като местата са ограничени до 50-60 автомобила за събитие. Всички заглавия на едномесечния автокино фестивал ще бъдат прожектирани на екран с големина 5 м х 10 м.

Автокино@Kaufland е инициатива на най-големия ритейлър в подкрепа на българското кино. Чрез нея компанията популяризира подбрани заглавия като увеличава достъпа на клиентите си до родното кино. Лятната кампия Автокино@Kaufland протича в периода 03.07–03.08 на две локации в София – Kaufland Горубляне и Kafland Крива река.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София