Kaufland модернизира изцяло първия си хипермаркет в Стара Загора

гр. София, 12 юни 2023 г.
Kaufland модернизира изцяло първия си хипермаркет в Стара Загора

Kaufland-Казански посреща клиентите си с изцяло нов интериор, обогатен асортимент и още повече стоки и услуги на едно място, включително и с нови автоматични пощи Speedy

През погледа на един от водещите работодатели в страната, Kaufland България представи конкретните си действия за овладяване на негативните демографски тенденции. Това стана по време на участието на компанията във второто издание на дискусията „Демографията няма цена“, проведена на 12 юни.

Най-големият ритейлър у нас днес открива поредния си изцяло обновен хипермаркет – Kaufland-Казански в гр. Стара Загора (ул. „Стамо Пулев“ 2). Модернизирането обхваща целия интериор на магазина и възлиза на близо 5,5 млн. лв.

Асортиментът на филиала е обогатен с нови 1000 артикула във всички продуктови групи, като за максимален комфорт на пазаруването са обособени нови специализирани секции -  чери бар, рампа за екзотични плодове, „Фермерски пазар“ с млечни продукти от местни производители, витрина за готвена храна „To-go” и хладилник за крафт бири.

Изцяло подновени са всички витрини в магазина, включително и витрината с обслужване, като те са заменени с нискоемисионна хладилна мебел и работят с щадящ околната среда хладилен агент. Чисто нова е и пекарната, която предоставя разнообразие от близо 60 вида на място изпечени тестени изделия всеки ден.

Чисто нови са и касите за самообслужване, като чрез тях клиентите могат да скъсят значително времето за преминаване през магазина и да намалят чакането на каса. По данни на ритейлъра, касите на самообслужване спестяват на клиентите средно по 20% от времето за пазар.

В резултат на поетапното въвеждане на своята One Stop Shopping концепция, ритейлърът разширява и модернизира микса от стоки и услуги, които предлага на клиентите си в Стара Загора. В рамките на филиала посетителите могат да обогатят пазаруването си, като го съчетаят с печатни издания от Inmedio, готвена храна от RepEat, прясно изпечени ядки от „Торнадо“ и вкусни изкушения от сладкарница „Куманови“. На разположение на посетителите са новите автоматични пощенски станции на Speedy и Box Now, които могат да бъдат използвани ежедневно с работното време на хипермаркета. В рамките на филиала предстои да бъде изграден и вторият обект на Aladin Foods за град Стара Загора.

От началото на годината Kaufland България инвестира над 11,5 млн. лв. в реновиране на магазините си, като плановете за тази година са броят на обновените филиали да стане общо осем. Модернизацията е част от цялостното трансформиране на хипермаркетите, което включва, както внедряване на технологични иновации, така и разширение на продуктовия асортимент. Kaufland-Казански е първият хипермаркет на веригата в града, открит през 2009 г.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София