Kaufland с най-много награди „Златно сърце“ за поредна година

гр. София, 21 юни 2023 г.

Компанията взе отличия за подкрепата си на Българската антарктическа експедиция, за засаждането на „Гората на Kaufland“ и за зеления си хипермаркет

Kaufland България получи най-много награди в деветото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце”, организирани от списание и клуб Business Lady. На церемонията компанията беше отличена с три първи места за проекти, които бяха признати за едни от най-значимите за изминалите 12 месеца. Сред наградените проекти на ритейлъра са инициативата за подкрепа на Българската антарктическа експедиция и мащабният залесителен проект „Гората на Kaufland“. Поредно заслужено отличие получи и „Зеленият хипермаркет“ в кв. Горубляне.

Първото място в категория „Зелена планета“ компанията спечели с проекта „Kaufland на Антарктида“, в подкрепа на Българския антарктически институт. Веригата дари 10 тона храни за обезпечаване на 31-вата българска експедиция и подписа меморандум за дългогодишно партньорство. Проектът е насочен към търсене на устойчиви решения за климатичните промени, тъй като борбата с изменението на климата е сред централните теми в политиката за устойчиво развитие на компанията.

Призът в категория „Маркетинг с кауза“ беше присъден за проекта „Гората на Kaufland“. Инициативата въвлече клиентите на компанията в действията й за подкрепа на околната среда, насърчавайки ги да даряват точки от своите карти за лоялност K-Card за засаждане на дървета. В резултат бяха закупени и дарени от ритейлъра 20 000 дъбови фиданки, в подкрепа на мащабния залесителен проект на Столична община „Новата гора на София 2“. С тях беше обезпечен пролетният залесителен сезон в нея. В края на инициативата над 100 служители на Kaufland се включиха в залесяването и засадиха близо 2000 от дарените фиданки в „Гората на Kaufland“.

В категория „Иновации и устойчиво развитие“ ритейлърът беше отличен за своя първи „зелен“ хипермаркет в кв. „Горубляне”, който отвори врати през октомври 2022 г. Той е изграден по последни екологични стандарти и въплъщава най-съвременните технологични решения за намаляване на въглеродните емисии и повишаване на енергийната ефективност. В допълнение - над 6 дка от площта на магазина са превърнати в парк от над 300 дървета и 1000 храсти.

Наградите „Златно сърце” целят публичност на усилията на компании, НПО, институции и физически лица, подкрепили различни каузи със социален и обществено значим характер, като по този начин се даде пример и бъдат насърчени все повече компании и личности да се включат в подобни инициативи. Наградите дават гласност на различни професионални успехи, качества и постижения, споделяйки добрите практики и изпитани управленски модели както на организацията, така и на нейните комуникации и обществена отговорност.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София