Kaufland отново е най-добрият работодател в България

гр. София, 15 юни 2023 г.
Kaufland отново е най-добрият работодател в България

За втора поредна година компанията зае 1-во място в престижната класация Career Show Index

Kaufland България е най-добрият работодател в България, според престижната годишна класация Career Show Index. Компанията зае 1-то място в тазгодишното ѝ издание на база на получените отличия за постиженията си в посока развитие на таланти и създаване на благоприятна работна среда. По този начин Kaufland затвърди лидерството си в областта на работодателската марка, грижата за екипа и прилагане на иновативни методи за привличане, задържане и мотивиране на служителите.

„Щастливи сме, че за втора поредна година заемаме 1-то място в класацията на Career Show. Това постижение е свидетелство, че неуморният труд, който полагаме за благосъстоянието на нашите колеги и позиционирането на Kaufland като водещ работодател, се оценява високо. Освен това индексът ни показва, че сме на прав път, тъй като той събира резултатите на компаниите на база получени от тях отличия от Career Show Awards за последните четири години. Уверена съм, че класирането ще ни мотивира да бъдем все по-добри, защото във всяко наше действие се водим от максимата, че „който не става по-добър, престава да бъде добър”, коментира Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България.

„Поздравяваме Kaufland България за класирането в тазгодишното издание на „Топ 100 най-добри работодатели в България“. Впечатлени сме от постиженията на компанията в посока развитие и грижа за служителите. За нас е чест, че можем да отдадем признание за успешните практики и личния принос на компанията за развитие на пазара на труда и създаване на благоприятна работна атмосфера у нас. Благодарение на водещите награди за най-добър работодател – Career Show Awards – имаме възможността да проследим прогреса и адаптивността на работодателите в усилията им да отговорят на нуждите на служителите. Щастливи сме да видим техните успехи и развитие за поредна година”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

Благодарение на успешните си работодателски практики вече пет поредни години Kaufland България е сертифицирана и като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента водещият ритейлър затвърди прогреса на работодателската си марка и бе отличен с повече от 30 престижни награди за добрите си практики в сферата на управлението на човешките ресурси. Сред тях са награди в най-оспорваните категории на престижни форуми като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, True Leaders ICAP и много други. В допълнение на това, целенасочените усилия на компанията за обучение и развитие на персонала донесоха и редица индивидуални отличия от Employer of Choice Awards, Career Show Awards и Business Lady Awards за екип „Човешки ресурси“, като например няколко индивидуални награди за HR директора на компанията Милена Караилиева.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. През изминалата година утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от близо 25 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и други.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София