Кaufland България продължава да разширява партньорската си мрежа

гр. София, 31 май 2023 г.
Кaufland България продължава да разширява партньорската си мрежа

Две нови български сладкарници отварят врати в двата модернизирани хипермаркета на веригата в Пловдив

Кaufland България продължава да разширява броя на стоките и услугите под един покрив, които предоставя на своите клиенти. Тази седмица отвориха врати две български сладкарници от регионалната сладкарска верига „Попимони“ в двата модернизирани хипермаркета в пловдивските квартали  „Христо Ботев“ и „Гагарин“. Партньорството със сладкарници  „Попимони” започва преди повече от девет години.  В резултат на One Stop Shopping концепцията на ритейлъра, с двата новооткрити обекта, броят на сладкарниците в хипермаркетите на веригата става общо шест – в Пловдив и в Пазарджик.

В резултат на партньорството между местния сладкарски лидер и ритейлъра, бизнесът на „Попимони“ се разраства. От производител на сладкарски изделия, брандът започва да отваря свои обекти на територията на Кaufland, като първата сладкарница е открита през 2014 г.: „Към онзи момент нямахме голям опит в пазара на дребно, защото сме доставчик на едро в Пловдив и региона, но взехме решение да пробваме, защото сме познати тук, където е нашето производство. Имаме много допирни точки с политиката на Кaufland и това ни кара да вървим напред и да гледаме в една посока. Сред тях са разнообразието на асортимента, качеството и достъпните цени, които предлагаме. В непрекъснат контакт сме, обсъждаме ситуациите и въпросите с партньорите ни от Kaufland и се вслушваме в съветите, които до момента винаги са ни водили към успешни решения!“, споделя Илиян Петков, собственик на сладкарската верига.

Заедно със сестра си Елена Тодева развиват бизнеса си. От сладкарски цех, разположен на 460 кв.м., към днешна дата „Попимони“ разполага с шест сладкарници в хипермаркетите на Кaufland в Пловдив и Пазарджик, изцяло реновирана производствена база, разположена на 1200 кв.м. с най-модерно оборудване и още един обект непосредствено пред сладкарския цех. В  производството и сладкарниците на веригата са заети общо 75 служители. В периода на пандемията от Covid-19 благодарение на локациите си – на територията на хипермаркетите на Кaufland, сладкарниците не затварят врати, а продължават да функционират като точки за продажба, съобразно актуалните в периода изисквания.

„Подкрепата на български бизнеси е важна част от политиката на Kaufland. Партньорството с местните предприемачи подпомага тяхното развитие, а добавената стойност за веригата е, че допълва разнообразието от стоки и услуги, които клиентите могат да намерят под покрива на хипермаркетите ни. Поетапно модернизираме магазините ни в посока One Stop Shopping – място за пазар и преживявания за цялото семейство на едно място“, коментира Петър Пекалиев, ръководител на Централно управление на недвижимостите в Kaufland България.

Плановете на веригата включват до края на тази година са да продължи да разширява броя на наемателите в цялата страна.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София