Kaufland е ESG лидер в ритейла в престижния конкурс „Най-зелените компании в България“

гр. София, 17 май 2023 г.
Kaufland е ESG лидер в ритейла в престижния конкурс „Най-зелените компании в България“

Компанията спечели две първи места за зелените си политики в категориите „Зелена инвестиция“ и „Зелена инициатива“

Kaufland България беше обявена за ESG лидер в ритейл сектора и получи признание за свои инвестиционни и иновативни проекти в полза на околната среда и климата в тазгодишното издание на престижния конкурс „Най-зелените компании в България“ на b2b Media.

На награждаващата церемония на надпреварата компанията получи две първи места в категориите „Зелена инициатива“ и „Зелена инвестиция“, беше отличена като ESG лидер в ритейл сектора и заслужи признание за усилията си в подкрепа на „зелените“ образователни инициативи.

Kaufland България стана ESG лидер в ритейла заради последователните си и дългосрочни политики в полза на околната среда и обществото и многобройните си мерки и проекти с конкретен принос за хората и природата на България. Сред примерите са инвестиции за модернизация на съществуващи обекти и изграждане на нови според последните екологични стандарти, развитие на устойчивия асортимент и партньорствата с българските производители, инвестиции в професионалното и личностно развитие на екипа на компанията, подкрепа за образователни инициативи и грижа за децата. Само в рамките на последните две години компанията отчита значими резултати от целевите действия по отношение на ефективно използване на ресурсите, намаляване на екологичния отпечатък и насърчаване на клиенти, партньори и доставчици към поведение, свързано с опазване на околната среда.
В категория „Зелена инвестиция“ първо място спечели „зеленият“ хипермаркет на Kaufland. Това е поредното отличие за обекта на веригата в столичния квартал „Горубляне“. От първата копка той е изграден с мисъл за околната среда.

Като „Зелена инициатива“ на България беше обявена подкрепата на Kaufland България за 31-вата Българска Антарктическа експедиция. Веригата подкрепи българските полярни изследователи в контекста на своята климатична стратегия и стана първият български ритейлър, стигнал до  Южния полюс.

Поредното отличие, което компанията заслужи, е в категория „Зелена образователна инициатива“ за подкрепата за реализацията у нас на Panda Labs - образователната програма на WWF, чиято цел е да повиши знанията и компетенциите на младите българи в сферата на „зелените“ иновации и предприемачество, и така да ги подготви за бързо променящия се свят.

Kaufland България е неколкократен носител на наградата „Най-зелена компания“ в България и традиционно е сред участниците с най-много награди в този конкурс.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София