Kaufland се включи в първото масово градско залесяване в гр. Пловдив

гр. София, 03 април 2023 г.
Kaufland се включи в първото масово градско залесяване в гр. Пловдив

Ритейлърът засади нови 17 дървета и компенсира 2 тона хартия

Kaufland България е първата компания, която подкрепи екологичната инициатива за масово залесяване край булеварди и улици на територията на Община Пловдив, като осигури 17 едрогабаритни чинара. Екип от служители във веригата доброволно засади фиданките по отредения от организаторите бул. „Копривщица“. Кампанията се реализира по идея на сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“ /КТИЗ/, съвместно с Общинско предприятие „Градини и паркове“ – Пловдив.

Това е втората залесителна инициатива, в която участва Kaufland България тази пролет. През месец март компанията подкрепи проекта „Гора в квартала“ на Столична община, насочен към засаждане на дървета в междублокови пространства. Засадените тогава фиданки бяха също 17. Бройката не е случайна, тъй като тя кореспондира както със 17-ия рожден ден на компанията на българския пазар, така и с факта, че 17 големи широколистни дървета са необходими за производството на 1 тон хартия. Тогава старт на кампанията дадоха кметът Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на веригата Иван Чернев.

Политиките за устойчиво развитие са приоритет за лидера в модерната търговия в последните няколко години, като сред водещите теми за 2023 г. е и залесяването. Компанията  заяви подкрепата си и на мащабния проект по трансформация на пустеещи терени и превръщането им в гори „Новата гора на София“. От средата на м. март ритейлърът предоставя възможност на клиентите си да разменят ваучери от своята Kaufland карта за лоялност и да даряват точки, срещу които да бъдат закупени истински дървета.

В резултат на всички свои действия, насочени към повишаване на енергийната ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък, само през 2022 г. Kaufland България е спестил на природата над 4000 т. въглероден диоксид.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София