Kaufland с шестима ментори на „Мениджър за един ден“

гр. София, 07 април 2023 г.
Kaufland с шестима ментори на „Мениджър за един ден“

За пета поредна година компанията ще запознае амбициозни ученици и студенти с някои от ръководните си позиции

Kaufland България отново ще бъде част от най-мащабната образователна програма за младежи над 16 г. в България - „Мениджър за един ден“, организирана от Junior Achievement. Тази година събитието ще се проведе на 27 април под мотото: „Започни от тук!“. Традиционно, в рамките на инициативата, участниците имат възможността да се запознаят с реалната работна среда в компании и организации от цялата страна и да приложат и обогатят своите знания и умения под менторството на опитни мениджъри и ръководители. Най-голямата компания в сектора на модерната търговия у нас ще бъде представлявана от главния финансов директор, ръководителя на отдел „Централно управление на недвижимостите“, както и още няколко позиции на мениджърско ниво.

Kaufland България е активен участник в инициативата „Мениджър за един ден“ още от 2019 г. Всяка година компанията споделя своя опит с амбициозни младежи, чрез участието на специалисти в различни направления. През 2022 г. денят на участниците бе посветен на обучение и практика в областта на логистиката, маркетинга и управлението на кампании и дигитални комуникации.

Kaufland България демонстрира дългосрочна ангажираност в подкрепата на българските таланти и ежегодно участва в редица партньорски програми и събития, насочени към младежи, тяхното обучение и кариерна реализация. Компанията има устойчиви отношения с образователни институции и организации, сред които са Университет за национално и световно стопанство, Софийски университет, Аграрен Университет в Пловдив, Junior Achievement, Тийноватор, Mentor the Young, Софийски фестивал на науката, Музейко, Panda Labs на WWF, Bulgaria Wants You и други.

Kaufland допринася за кариерното развитие на младите хора в страната и чрез свои собствени академии. Такива са „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит и „Търговска академия 2022“, чиято цел е да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“. Миналата година компанията даде началото и на първото издание на „Стипендиантска програма 2022-2023 г.“, насочена към студенти в 3-ти и 4-ти курс. „Практикантска програма“, която отново е дело на компанията, е насочена към ученици в 11-и и 12-и клас и цели да им помогне да направят своите първи стъпки към професионалното си развитие и да им даде възможност за начален собствен доход. През март тази година, Kaufland България даде старт на нов иновативен проект, насочен към всички студенти, които искат да имат успешна кариера в бизнеса. Kaufland Business Academy е първата по рода си практически ориентирана бизнес академия за студенти, която се реализира от Kaufland в партньорство с Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Освен това, специално за учениците Kaufland предлага целогодишно дуално целогодишно обучение и програма за лятна практика.

Повече за „Мениджър за един ден“ можете да намерите на Регистрация | Ученици/Студенти (jabulgaria.org). Записването за участие е отворено до 10.04.2022.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София