Kaufland намалява времето за пазаруване с нови каси на самообслужване

гр. София, 22 март 2023 г.
Kaufland намалява времето за пазаруване с нови каси на самообслужване
  • Компанията инвестира над 4 млн. лв. в поетапно въвеждане на каси на самообслужване
  • Касите спестяват над 300 часа на месец на клиентите на веригата
  • Ритейлърът открива днес нова модерна касова зона в магазина си в Стара Загора

Kaufland България продължава модернизацията на магазините си и от днес разкрива нова касова зона на самообслужване в хипермаркета си в Стара Загора-Казански (ул. „Стамо Пулев“ 2). В нея клиентите ще могат да отчитат и плащат покупките си на 6 каси, като на три от тях ще може да се плаща с карта и на три – с карта и в брой. До края на годината ритейлърът планира въвеждане на подобни каси в още 8 свои магазина в цялата страна, с което общият брой на обектите с каси на самообслужване ще стане 34. Kaufland е единственият ритейлър, чийто самостоятелни каси предлагат възможността за едновременно плащане и с карта, и в брой. Инвестицията в каси на самообслужване от старта на поетапната модернизация във всички филиали възлиза на над 4 млн.лв.

Проучване на компанията отчита, че преминаването през каси на самообслужване намалява общото време за пазаруване и спестява на клиентите над 300 часа месечно. Това ги прави предпочитан начин на пазаруване за хора от всички възрасти. Към момента близо 1/3 от клиентите на веригата предпочитат да заплащат покупките си на каса на самообслужване.

Към момента 167 селф-чек каси обслужват клиентите в 27 от магазините на ритейлъра, като през тях преминават над 170 000 клиента седмично.

Първите каси на самообслужване са отворени през април 2021 г. в столичния квартал „Банишора“, а в началото на следващия април още един магазин в Стара Загора ще може да предложи на клиентите си възможността да спестят време при плащане на покупките си. Най-предпочитано сред клиентите на веригата е самообслужването в магазините в гр. Пловдив. Именно в един от тях се отчита и най-високата използваемост на касите и на седмица се „самообслужват“ между 9 000 и 10 000 клиенти.

Тук можете да видите в кои наши хиремаркети има каси на самообслужване.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София