Kaufland България ще модернизира още девет хипермаркета от веригата си през 2023 г.

гр. София, 03 януари 2022 г.
Kaufland България ще модернизира още 9 хипермаркета от веригата си през 2023 г.

През 2023 г. Kaufland България планира да продължи националната си експанзия, както и модернизацията на своите хипермаркети. С обновяването на още 9 магазина в цялата страна и превръщането им в мултифункционални търговски центрове, компанията ще затвърди позицията си на One Stop Shopping иноватора на българския ритейл.

"През изминалата година продължихме интензивното обогатяване на микса от наематели и работихме в посока нови концепции и иновации. С нашата One Stop Shopping концепция ние осигуряваме цялостна атмосфера за пазаруване и отговаряме на очакването на клиентите ни за удобство и достъп до още по-голям асортимент от продукти и услуги. Към днешна дата в търговската ни мрежа имаме над 500 обекта и 120 активни наемателя - вътре във филиалите ни и във външната зона. През 2023 г. ще надградим тази наша стратегия, като едновременно с това ще продължаваме да внедряваме иновации в магазините ни", коментира Петър Пекалиев, ръководител направление "Снабдяване" в Kaufland България.

През 2022 г. най-голямата търговска верига у нас откри 2 нови хипермаркета и инвестира над 40 млн. лв. в обновяването на 12 свои обекта. Едновременно с това Kaufland България разшири асортимента си и той вече надхвърля над 20 000 артикула.

Като част от One Stop Shopping концепцията на веригата и въвеждането на иновативни за българския пазар услуги, лидерът в ритейла осигури на клиентите си ново ниво на обслужване.

В хипермаркета Kaufland Варна – Тошево беше открита най-голямата за страната зона с наематели, разположена на повече от 1 200 м². Сред мащабните нововъведения в магазина бе и първият food court на Kaufland с площ от над 200 м², който предлага на клиентите разнообразие от храни и напитки, прясно приготвени на място. В хипермаркета беше разкрита първата за Kaufland вертикална детска площадка с пързалка, стена, въжета и мрежи за катерене.

След обновяването на филиала на веригата в столичния квартал „Банишора“ обектът получи първия в света сертификат за качество TÜV за магазинна витрина. Витрината е с дължина 28,80 м и в нея се съхраняват над 400 свежи храни, непакетирани меса и колбаси, сирена, маслини, млечни продукти, салати, риба и морски дарове. Сертификатът за качество се издава от независимата организация TÜV AUSTRIA в удостоверение на това, че експлоатацията на съоръжението отговаря на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите, контрол на рисковете.

Към разширения асортимент на реновирания през есента магазин на Kaufland в кв. „Малинова долина“, компанията внедри и първата по рода си в България микрооранжерия за отглеждани на място подправки. Иновативното съоръжение позволява на клиентите да проследят растежа на подправките в изцяло контролирана 100% екологична среда. Тя дава възможност да се разкрие пълният хранителен потенциал на растенията, свеждайки до минимум използването на природни ресурси. Другата иновация за българския пазар, която се намира в същия хипермаркет, е машината за опушване на меса и риби.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София