Баница със 100% български съставки е новият продукт от серията "Брей!" на Kaufland

гр. София, 04 ноември 2022 г.
Баница със 100% български съставки е новият продукт от серията "Брей!" на Kaufland

Верен на ангажимента си за подкрепа на родното производство и съхранение на традиционните български рецепти, Kaufland България разширява собствената си марка "Брей!" с нови 2 артикула баница – класическа баница със сирене, масло и яйца и баница с "есенно-зимен" вкус с тиква. С това общият брой на артикулите от собствената българска марка става над 100. Всички вложени в рецептата продукти са с гарантиран български произход за качество – условие, задължително за всеки един от продуктите "Брей!".

"Забързаното ежедневие, липсата на предадени традиции, спомена към тях от миналото – нашият прецизен анализ ни подтикна да създадем собствената марка баница "Брей!". Баницата заема над 30% от общите продажби на нашата пекарна и непрекъснато бележи ръст в своето развитие. Новото попълнение към продуктовата линия "Брей!" е ръчно приготвена, с ръчно точени кори и изцяло вложени български продукти – краве сирене, масло, яйца, както и българска тиква, които отговарят на безапелационния стандарт за качество на Kaufland България", споделя Димитрия Караиванова, началник отдел "Хляб, хлебни изделия и деликатеси" на Kaufland България.

Баницата "Брей!" се присъединява към 100-те родни вкуснотии, като очарова с автентичния си аромат, хрупкавата си коричка и сочната си плънка. Една от най-обичаните българска храни допълва отлично асортимента на продуктовата линия и отговаря на високите потребителски очаквания за  вкус и качество.

Собствената марка продукти на Kaufland България "Брей" е вдъхновена от традиционната българска кухня и излиза на пазара през 2020 г. с 60 продукта в основни стокови групи. Плановете на най-големия ритейлър у нас са до края на годината те да достигнат 110. Близо 30 са родните производители, в партньорство с които се реализира продуктовата гама. За националната линия продукти "Брей" българският произход на стоките и рецептите е задължителен елемент за всеки един от тях. Съвсем наскоро Kaufland България грабна четири отличия за общо шест свои продукта в тазгодишното издание на утвърдения международен конкурс за иновации в продукти и услуги "Продукт на годината". Едни от основните съставки на баницата - кравето сирене "Брей!" по БДС, айранът и серията кисели млека от българско краве мляко "Брей!" с 2%, 3,6 % и 4,5 % масленост бяха класирани като безапелационни победители в своите категории.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото "Действията носят промяната" се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София