Kaufland България ще участва в сблъсък с Иван и Андрей в Мюнхен

гр. София, 07 октомври 2022 г.
Kaufland България ще участва в сблъсък с Иван и Андрей в Мюнхен

На 9 октомври (неделя) в Мюнхен, Германия, Kaufland България ще бъде един от участниците в първото издание на Bulgaria Wants You в чужбина. Основната идея на инициативата е привличането на българи, които живеят извън страната, чрез предлагане на възможности за работа и кариерно развитие у нас.

В предстоящото събитие в Мюнхен ще се проведе специален дискусионен панел на тема „На България ли й трябват хора или на хората им трябва България?“. Участие в него ще вземе Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България. Под формата на дискусионен „сблъсък“, воден от Иван и Андрей, тя ще защитава позицията за нуждата да привлечем българските кадри обратно у нас, заедно с нейния събеседник Георги Първанов, управляващ директор СTeam Bulgaria. От другата страна ще бъдат Яна Дечева-Книпелмайер, председател на сдружението "Българско училище "Дора Габе", Мюнхен, Германия, и Ирина Тенчева, собственик на ресторант, автор и майка на три деца. Те ще отстояват предимствата да бъдеш полезен за обществото и държавата извън пределите на България.

Освен чрез участието в дискусионния панел, Kaufland България се включва в събитието и с кариерен щанд. На него участниците ще могат да се запознаят с част от екипа на компанията и да научат повече за кариерните възможности, които водещата верига предлага в България.

Bulgaria Wants You е възможност за представителите на българската общност в Германия да се запознаят с популярни и успели българи, които от своя страна ще разкажат за трудностите, които са срещнали по пътя към успеха. Сред тях са президентът Росен Плевнелиев, журналистът Георги Тошев, продуцентът Магърдич Халваджиян и музикантката Люси Дяковска. Събитието е напълно безплатно, а всеки, който иска да присъства, трябва да се регистрира на https://bulgariawantsyou.com/events.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София