Kaufland България ще обучава ученици в предприемачество

гр. София, 21 октомври 2022 г.
Kaufland България ще обучава ученици в предприемачество

Kaufland България е партньор в тазгодишното издание на програмата „Учебна компания“ на Junior Achievement, която предизвиква ученици от цялата страна да развият предприемачески умения в три основни направления: STEAM, „Зелено предприемачество“ и „Високотехнологични решения за градове и общности“.

Членове от екипа на най-големия ритейлър у нас са избрани да станат ментори на част от кандидатите в програмата, като ги насърчават и им съдействат в процеса по разработването на собствените им проекти. Финалистите ще продължат представянето си на следващ етап, в среща с други отбори-финалисти от Европа.

В рамките на предстоящите четири месеца участниците в програмата ще сформират екипи и ще развият своите бизнес идеи в избрано от тях направление. Младежите имат възможността да се консултират и с техни преподавател или участници в програмата от предишни години.

Всички кандидати за участие в програмата, могат да го направят чрез Формата за регистрации на учебните компании за 2022-2023 г.

Kaufland България традиционно подкрепя инициативи и събития, насочени към професионалното и личностно менторство на младежи, прохождащи в кариерното си развитие. Компанията е традиционен партньор и на „Мениджър за един ден“ – друга разпознаваема инициатива на Junior Achievement, която през годините дава възможност за изграждане на мост между бизнеса и образователния сектор.

Програмата „Учебна компания“ е най-старата и утвърдена програма на Junior Achievement, призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество”, която миналата година привлече над 300,000 участника от цяла Европа. Програмата всяка година набира популярност и се актуализира спрямо новите тенденции в бизнеса, пазара на труда и обществото. В първата половина на месец октомври във Варна и София се състояха два иновационни лагера за генериране на идеи. На тях ученици от цялата страна се включиха в процеса по генериране на бизнес идеи. Темата беше „Високотехнологични решения за устойчиви градове и общности“. Повече за инициативата можете да прочетете тук: Начало | Програма "Учебна компания" (jabulgaria.org)

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,7 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София