Карлово ще е последната спирка от пътуващото автокино на Kaufland

гр. София, 19 октомври 2022 г.
Карлово ще е последната спирка от пътуващото автокино на Kaufland

Уникалният кинофестивал под звездите, организиран от Kaufland България и "Автокино", ще завърши тазгодишното си турне из страната в Карлово. От петък до неделя включително събитието, което ще се проведе на паркинга на веригата в града, ще предложи на посетителите неповторимо изживяване и възможност да гледат някои от най-актуалните български игрални филми директно от удобството на своите автомобили.

Фестивалът ще започне на 21-ви октомври с прожекцията на успешната черна комедия "Жълт олеандър". В събота вечер, направо от снимачната площадка, на събитието ще пристигне режисьорът, сценарист и актьор Ники Илиев. Точно в 19:00 часа той ще се срещне с феновете си в Карлово, за да представи продължението на хитовата комедия "Завръщане 2" и да сподели с присъстващите бъдещите си планове и проекти.

Другите филмови заглавия, които карловци ще могат да гледат на специално издигнатия екран от 50 м², са "Петя на моята Петя", "Бягство" и "Бай Иван: филмът". Те ще могат да си закупят билети на намалена цена, като точна информация за програмата на фестивала може да бъде намерена на страницата на организаторите.

Карлово е последната спирка от обиколката на автокиното под звездите в страната. От края на юли досега, в рамките на съвместната инициатива между Kaufland България и "Автокино", са се провели над 130 прожекции на общо 10 актуални български филма. Уникалните по рода си събития са продължение на концепцията на най-голямата търговска верига за развиването на т.нар. One Stop Shopping. В неговата основа е залегнала идеята за осигуряване на възможно най-голямо разнообразие от услуги, места и начини за прекарване на свободното време под един покрив.

"В Kaufland непрекъснато разширяваме броя и избора на услуги, които предоставяме на нашите клиенти. Партньорството с "Автокино" ни даде възможност да споделим съвременните български филми с над 3000 посетители в пет български града. Инициативата ни, която започна от София и продължи в Петрич, Хасково, Сливен и Карлово, предизвика голям интерес дори у хора от съседни населени места“, коментира ръководителят на направление "Централно управление на недвижимостите" в Kaufland България Диана Костова.

Освен да избират кой от новите родни филми да гледат от седалката на автомобила си, посетителите на автокиното в различните градове имаха  възможността да се срещнат и да разговарят с част от звездния актьорски състав на лентите като Китодар Тодоров и партньорката му от филма "Жълт олеандър" - нашумялата млада актриса Стефани Ивайло.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София