От днес всички клиенти на Kaufland България могат да дарят за топъл обяд на дете в нужда

гр. София, 05 септември 2022 г.
От днес всички клиенти на Kaufland България могат да дарят за топъл обяд на дете в нужда

Броени дни преди началото на учебната година, Kaufland България се включва в традиционната дарителска програма "Топъл обяд", чрез която се осигурява храна за ученици в неравностойно положение. Клиентите на хипермаркетите в цялата страна имат възможност да се включат с лични дарения, като за целта използват специално обособените в магазините дарителски кутии. Кампанията се реализира от Български Червен кръст (БЧК), като за последните 13 години, в които ритейл лидерът подкрепя програмата, са събрани над 500 000 лв.

 "Топъл обяд" стартира на 5 септември и ще продължи до 5 октомври. С набраните средства през предстоящата учебна година Българският Червен кръст ще осигурява безплатна топла храна за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой деца от уязвимите групи, осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище. От началото на програмата до момента са осигурени 1 554 356 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище. Близо 20 500 деца в неравностойно положение са получавали топла храна през учебната година благодарение на набраните благотворителни средства.

Kaufland България е сред дългогодишните партньори на БЧК. "Топъл обяд" е една от най-устойчивите програми на организацията, която се осъществява вече 19 поредни години.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София