Kaufland дари питейна вода и храна на жителите на пострадалите села в Карловско

гр. София, 07 септември 2022 г.
Kaufland дари питейна вода и храна на жителите на пострадалите села в Карловско

Най-голямата търговска верига у нас Kaufland България дари питейна вода и пакетирани хранителни продукти на жителите на двете най-пострадали от наводнението на 2 септември села в Община Карлово. Два камиона доставиха продуктите до кметствата на селата Каравелово и Богдан. Дарението включва 12 000 литра питейна вода, близо 3000 бр. консервирана храна и над 800 кашона кроасани. Неговата обща  стойност възлиза на 20 000 лв.

"В такива моменти всяка помощ е необходима и важна. Дарението, което ние направихме, ще покрие нуждите от питейна вода на засегнатите от бедствието хора за период от около 10 дни. Ние от Kaufland България призоваваме нашите бизнес партньори да последват този пример и да помогнат на съгражданите ни от бедстващите в Община Карлово села", коментира Кремена Георгиева, мениджър "Корпоративни комуникации" в Kaufland България.

С направеното дарение и апела към своите партньори, Kaufland България засвидетелства дългосрочния си ангажимент за подпомагане на местните общности. Лидерът в ритейла у нас е традиционен участник в мащабни дарителски акции, както на национално, така и на европейско ниво.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София