Kaufland България въвежда платен режим на зарядните станции за електромобили от 12 септември

гр. София, 08 септември 2022 г.
Kaufland България въвежда платен режим на зарядните станции за електромобили от 12 септември

За да подобри качеството на услугата, която предоставя на своите клиенти, Kaufland България въвежда платен режим на своите зарядни станции за електромобили. Мярката влиза в сила от 12 септември (понеделник) и ще обхване всички 13 точки за зареждане, разположени на паркингите на хипермаркетите в цялата страна. Цената за киловатчас за всички типове заряд ще бъде сред най-ниските в страната - 88 стотинки. По този начин ще се запази и основното социално предназначение на станциите - да подпомагат електромобилността в България. Заплащането за услугата ще се осъществява чрез мобилното приложение VsichkoTok.

Въвеждането на такса за зареждане на електромобили идва в отговор на нарастващия интерес към зарядните станции на хипермаркетите. Очакванията на компанията са, че чрез тази мярка ще се въведе по-добра регулация за използването им и ще се повиши качеството на предлаганата услуга. По този начин клиентите на Kaufland ще могат още по-лесно да съчетават зареждането на своите електромобили и пазаруването в хипермаркетите на веригата.

Най-големият ритейлър на българския пазар започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. Енергията, която се предоставя чрез тях, е 100% „зелена“1, с което Kaufland България затвърждава водещата си роля на социално отговорна компания.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

1С изключение на всякакви споразумения за покупка, на които не можем да повлияем, като тези за индивидуални наети имоти с обвързваща клауза за доставка на електроенергия. Допълнителна информация можете да намерите на kaufland.bg/klimat 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София