Хамон Серано на свежата витрина вече целогодишно в Kaufland

гр. София, 13 септември 2022 г.
Хамон Серано на свежата витрина вече целогодишно в Kaufland

От началото на месец септември клиентите на четири от хипермаркетите на Kaufland могат да намерят автентичен испански хамон Серано. Деликатесът се внася от гр. Сарагоса и ще се предлага целогодишно в три магазина в София (в кварталите "Банишора", "Малинова долина" и "Крива река") и в един в гр. Варна (кв. "Трошево"). Автентичният хамон Серано се приготвя от 100% свинско месо, добито от бели породи прасета. Характерното при него е зреенето му в специална среда и при точно определена температура в период от 15 месеца.

"В Kaufland България непрекъснато работим за надграждане на продуктите и услугите, които предлагаме на нашите клиенти. Решението да увеличим асортимента на свежата витрина с хамон Серано дойде именно в отговор на интереса на клиентите към този вид деликатес. Българинът предпочита колбаси, произведени по традиционни рецепти, но това, което отчитаме като тенденция е, че в последната година интересът към вносни продукти и в частност към хамона се е увеличил с над 12% в обем за 2021.", коментира Теодора Арапоглу, старши ръководител "Колбаси" в Kaufland България.

Хамонът Серано е новото допълнение към богатия асортимент и на единствената в света витрина със сертификат за качество TÜV. Съоръжението в квартал "Банишора" е с дължина 28,80 м, като в нея се съхраняват над 400 свежи храни, непакетирани меса и колбаси, сирена, маслини, млечни продукти, салати, риба и морски дарове.

Буквалното значение на Хамон е "планинска шунка" и произходът му се свързва с испанския град Сарагоса. Деликатесът се сервира нарязан на тънки парчета и е подходящ за самостоятелна консумация или в комбинация с различни видове сирена, други месни деликатеси, салати, плодове и червено вино.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото "Действията носят промяната" се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София