Най-големият квартал в България с нов модерен хипермаркет

гр. София, 14 юни 2022 г.
Най-големият квартал в България с нов модерен хипермаркет

Шестият модернизиран хипермаркет Kaufland за тази година отваря врати за клиенти в най-населения жилищен комплекс в България – кв. Люлин в София. Само за няколко месеца лидерът в сектора на модерната търговия инвестира близо 20 млн. лева в обновяване на своите хипермаркети, като в Люлин са вложени 3,6 млн. лв. Чрез това Kaufland България се стреми да превърне своята магазина мрежа в такава от най-ново поколение.

Водени от мисията да предоставят винаги качествени и свежи стоки, в обновения Kaufland Люлин ще се предлагат близо 1000 нови продукти – както хранителни, така и нехранителни. По този начин жителите на кв. Люлин ще могат да се възползват от това да намерят всичко необходимо за домакинството си като част от концепцията за One Stop Shopping.

За да се ориентират клиентите лесно и бързо, обектът е изцяло пренареден по най-новите международни стандарти за търговски вериги. Навсякъде в обекта са поставени информационни табели, а всички различни групи артикули са обозначени с различен цвят и символ.

Освежаването на търговската зона включва и изграждането на нова пекарна, ToGo и ToMix витрини, както и така нареченият Фермерски пазар. Това е концепция, която е изградена единствено от Kaufland и предлага на клиентите стоки от български производители от конкретния регион. По този начин компанията стимулира местното производство, което е и основен приоритет – 5000 са българските продукти в Kaufland България. Като част от зелената политика на компанията осветлението в целия обект, който се простира на 3700 кв. м., е подменено с LED.

Зоната за наематели – също уникален модел у нас, е обновена, като са освежени всички обекти: Kaufland Люлин е с напълно обновена настилка на паркинга, както и части от фасадата.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София