Kaufland България спечели най-много отличия на наградите „Златно сърце“

гр. София, 20 май 2022 г.
Изображение на Гергана Димитрова, Корпоративни комуникации в Kaufland България

Търговската верига получи и специална награда за ангажираността на HR екипа с политиката за устойчиво развитие

Kaufland България спечели най-много отличия на Годишните награди за корпоративна социална отговорност и благотворителност „Златно сърце“, организирани от сп. „Business Lady“. Компанията беше наградена в общо шест категории, като сред отличията е и специална награда за ангажираността на HR екипа с политиката за устойчиво развитие.

„През миналата година реализирахме редица мерки и проекти, насочени към служителите ни, хората и природата, които имат конкретен принос и измерими резултати. Гордеем се с тях и вярваме, че работата ни може да бъде вдъхновяващ пример. В същото време отличията ни задължават да не спираме активната работа, защото пътят към реализацията на целите, свързани с политиката ни за устойчиво развитие, е дълъг и изисква още много резултати“, каза на церемонията по връчване на наградите Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Отличените с първо място в конкурса кампании на Kaufland България са в следните категории:

„Employer Branding и CSR“
Kaufland България беше отличена със специален приз за ангажираността на HR екипа с политиката за устойчиво развитие и по-конкретно за приноса на екипа „Работодателска марка и мотивиране и задържане“. През настоящата и миналата година той инициира доброволчески акции по залесяване, кампании за кръводаряване, включи се в организацията на вътрешните благотворителни базари и други благотворителни инициативи. В същото време членове на екипа участват в редица публични CSR инициативи на компанията и мотивират и други служители да ги подкрепят.

„Устойчиво развитие и безопасни условия на труд“
Kaufland България зае първото място със свое нововъведение в логистиката. През 2021 г. с инвестиция от 4,8 милиона лева бяха внедрени специално разработените от компанията сгъваеми метални палети с цел оптимизиране на работата на служителите в логистиката и в магазините на веригата, за която безопасните условия на труд са приоритет. В същото време нововъведението води до по-малко вредни емисии заради оптимизирането на товарите и по-малкото обратни курсове, както и до спестяване на 250 тона стреч фолио годишно.

„Иновации и устойчиво развитие“
С първо място в тази категория бяха отличени усилията на компанията за развитието на „зелена“ доставка. В последните няколко години инвестициите на Kaufland в логистиката са насочени не само към оптимизация на логистичните процеси и улесняване на работата на екипа в Централния склад, но и са в подкрепа опазването на околната среда.

Kaufland получи призове и в още три категории – в „Спортни активности“ за първенството на „Свежите супергерои“ на Kaufland, в „Зелена планета“ за инициативите си в подкрепа на пчелите и биоразнообразието и в „Подкрепа и бизнес развитие на младите“ за реализацията на партньорски кампании за ангажиране на подрастващите с темата за опазване на околната среда.

За Kaufland:

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София