Kaufland България е най-зелената компания в България за 2022 година

гр. София, 13 май 2022 г.
Kaufland България е най-зелената компания в България за 2022 година

Kaufland България спечели голямата награда в тазгодишното издание на конкурса „Най-зелените компании в България“ на b2b Media. „Грижата за хората и околната среда е приоритет за Kaufland България. Горди сме, че успешно надграждаме цялостната си политика за устойчиво развитие с всяка изминала година и подобни отличия са най-доброто доказателство, че усилията ни дават резултат.“, коментира Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в компанията, по време на церемонията за връчване на отличията снощи.

Освен, че беше отличена за цялостната си политика, търговската верига получи още пет награди за свои проекти, посветени на опазването на околната среда и грижата за природата:

„Зелена инвестиция“

Компанията заслужи първо място за инвестициите за реализацията на целите от своята климатична стратегия. Kaufland България инвестира значителни средства и предприема конкретни стъпки за намаляване на въглеродния отпечатък на всички нива на дейност - от оперативните и логистичните процеси до взаимодействието с клиентите.

„Зелени партньорства“

С първо място в тази категория бяха отличени партньорствата, които компанията реализира като част от изпълнението на своите „зелени“ проекти. Сред тях са: Kaufland София полумаратон, който веригата реализира със Спортен клуб „Бегач“ под наслов „0 пластмаса за еднократна употреба“; „Credo Bonum“ и издателство „Smart Books“, на които Kaufland България е партньор в „Книги за смет“; програмата Panda Labs за младежки иновации на WWF България; детски научен център Музейко за образователна изложба #ЗаеднодействайСМузейко с фокус върху опазването на околната среда; “Истински мед” – организацията, която Kaufland подкрепи за старта на Пчеларски университет у нас.

„Зелено събитие“

Първото място беше присъдено за „Книги за смет“ – една от най-мащабните екологични инициативи у нас, която поощрява едновременно рециклирането и четенето. Kaufland България е основен партньор на създателите на кампанията „Credo Bonum“ и издателство „Smart Books“ и за четвърта година ще бъде домакин на инициативата. Подкрепата е част от дългосрочния ангажимент на Kaufland за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки.

„Зелена технология/продукт“

Kaufland България заслужи първо място за разширяването на асортимента си от климатично неутрални продукти и за въвеждането на климатично неутрална торба за пазаруване.

„Зелена CSR кампания“

В тази категория Kaufland България беше отличена с трето място за своята кампания „Борбата с климатичните промени е в ръцете на всеки“. Чрез нея кампанията постави борбата с климатичните промени в ръцете на своите клиенти. Същевременно, отправи посланието, че всеки човек може да допринася за околната среда, докато пазарува с климатично неутралната торба на Kaufland.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София