Kaufland България даде началото на сътрудничество с иновативна кафетерия

гр. София, 10 март 2022 г.
Kaufland България даде началото на сътрудничество с иновативна кафетерия

Kaufland България даде началото на сътрудничество с COMPARTIDO и първият обект на иновативната кафетерия у нас официално отвори врати. Той се намира в хипермаркета на веригата в ж.к. Банишора в София и вече посреща своите първи посетители. Решението за отваряне на първия обект на COMPARTIDO в хипермаркет на Kaufland България е продиктувано от действията на компанията да подкрепя иновативни бизнеси (стартъпи) и български предприемачи и производители. Водещата търговска верига има за цел да затвърди позицията си на важен инвеститор и значим фактор за развитието на пазара, който се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места.

COMPARTIDO е част от четвърта вълна кафетерии (4th wave coffee shop), която е посветена на науката за кафето, прецизността към всеки детайл и достигане на перфектния вкус. Това е и в основата на бизнес модела на собствениците Георги Пежев и Нешо Пелтеков, които съвместно с Наско Генуров и Александър Иванов създават цялостната мисия, цели и визия на компанията. За началото на новото партньорство основен принос има екипът на Централно управление на недвижимостите в Kaufland България, които под ръководството на Диана Костова успешно се грижат за това Kaufland да бъде не просто хипермаркет, а да предоставя цялостно преживяване на своите клиенти като част от концепцията One Stop Shopping.

Обучените кафе-баристи ще предложат цялостно кафе преживяване, така че клиентът да усети на място всички процеси при приготвяне на неговата напитка. За целта се използват най-високите технологии (INTELLI-RoastTM), които гарантират стандарт при изпичането на всяко едно кафено зърно и повишават автентичността и аромата на специално селектираните блендове. Посетителите имат възможност да персонализират своите предпочитания като поръчат на място степента на изпичане на кафето - Light Roast, Medium Roast, Dark Roast.

Качеството на кафето е гарантирано, тъй като COMPARTIDO е официален партньор на Roastelier by NESCAFÉ, като по този начин ще имат достъп до 35% от кафето в света, от което селектира само най-висококачествените зърна. COMPARTIDO предлага 100% Арабика Single Origin кафе от Бразилия, Колумбия и Етиопия, сертифицирано с Fair Trade - стандарт за устойчивост и справедливи условия на труд.

Освен най-предпочитаната топла напитка, кафетерията предлага и редица други изкушения на клиентите на Kaufland България. Сред тях са продукти на различни крафт производители от цялата страна като бира от пивоварна Ромбус. В асортимента влизат още висококачествена крафт селекция от чай, домашни сладки и солени вкусотии, приготвени на място и ръчно изработени шоколади и шоколадови изделия.

Като лидер на пазара Kaufland България непрекъснато инвестира в удовлетвореността на своите клиенти чрез разработване и тестване на нови концепции. Процесът на добавяне на нов концесионер в хипермаркета си в ж.к. Банишора е в резултат от задълбочено проучване, с което компанията идентифицира нуждите, предпочитанията и нагласите на клиентите. През 2021 г., компанията инвестира близо 16 млн. лв. в модернизация на свои обекти в страната, в контекста на дългосрочните действия на компанията обектите и асортиментът в тях да отговарят на последните тенденции в модерната търговия, на най-високите очаквания на потребителите, както и на техния все по-разнообразен вкус.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София