Екипът на Kaufland България е подобрил своята оценка за компанията

гр. София, 09 февруари 2022 г.
Екипът на Kaufland България е подобрил своята оценка за компанията

Проучване на удовлетвореността на служителите, проведено в края на 2021 година, извежда Kaufland България сред водещите компании с най-добри показатели в европейската ритейл група.
 
Повече хора от екипа на веригата у нас са се включили в последното издание на проучването и ръстът е от близо 15%, спрямо участието в предходното от 2019 година. В сравнение със средните резултати в международното семейство на Kaufland, компанията у нас е успяла да постигне 17% по-висока активност от страна на екипа си в анализа от изминалата година. Тези данни отчита немската агенция Cubia, провела проучването във всички пазари на групата Schwarz.

Служителите на компанията у нас са споделили по-високи нива на удовлетвореност, особено по теми като условия на работа и модерен стил на ръководене, но и по отношение на култура на сътрудничество и усещане за един отбор. Респондентите са потвърдили, че имат знанието и представата за своето място в голямата компания и че тяхната работа има принос за нейния успех. Следващото проучване е планирано  да се състои през октомври 2022 година.

„Ръководният екип на компанията е горд и се радва на постигнатите резултати, а от своя страна осъзнава, че те ни задължават постоянно да подобряваме условията на работа за нашите служители, да оправдаем доверието им и да усъвършенстваме ръководните умения на нашите мениджъри“ – сподели Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България.

Kaufland България е един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители и е пазарен лидер в сектора на модерната търговия у нас. Четири поредни години компанията бе сертифицирана като Топ работодател от международния независим институт Top Employers Institute. В основата на успешния бизнес модел стоят корпоративните ценности и култура, които компанията следва и които бележат непрекъснатото ѝ развитие. През годините Kaufland България създава условия за работа, които гарантират спокойствието и безопасността на служителите и им предоставят възможности за постоянно усъвършенстване, разнообразни обучения и кариерно развитие.

В последната година прогресът на работодателската марка на Kaufland България беше потвърден от множество престижни награди в конкурсите Career Show Awards 2021, Employer of Choice Awards, Business Lady Awards, Employer Branding Awards на b2b Media, BAPRA bright awards и ICAP Bulgaria. Компанията спечели и голямата награда на потребителите за Любим работодател в потребителската класация My Love Marks. В края на януари 2022 Kaufland получи и сертификат Топ Работодател за четвърта поредна година.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София