Българите търсят все по-свежи продукти за своята трапеза

гр. София, 18 февруари 2022 г.
Българите търсят все по-свежи продукти за своята трапеза

Българите търсят все по-свежи продукти за своята трапеза, все по-взискателни са към асортимента и запазват ценовата си чувствителност. Тези тенденции за коледното пазаруване потвърждават резултатите от кампанията на Kaufland България за празничния период, които веригата отчита в рамките на настоящото тримесечие.

„Отбелязваме изминалия коледен период като успешен за Kaufland България“, коментира търговският директор на веригата Ялчин Джем. По думите му българите вече търсят качествена и свежа стока и имат очаквания за иновативни и изненадващи предложения. В същото време ценовата чувствителност на пазара се запазва особено в условия на криза. „Но в Kaufland темите цена и качество винаги вървят ръка за ръка. Те са част от обещанието на нашата марка, тук не правим компромис и успяваме да отговорим на клиентските очаквания“, добави Джем.

За поредна година коледният период е повлиян и от COVID кризата, по време на която ясно се очерта навикът за по-рядко пазаруване, но на повече продукти. В същото време, заради ограничения достъп до публични места, все повече българи посрещат празниците у дома, където хората преоткриват вкуса на домашно приготвената храна.

В портфолиото на Kaufland присъстват над 20 000 продукта, като само през последното тримесечие веригата включи нови над 1000 предложения. Резултатите от коледната кампания показват ръст с над 10% спрямо миналата година в категория „Свежи храни“. В нея попадат продукти като плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, хляб и тестени изделия.

За празничния период българите експериментират все по-уверено и с нови и по-екзотични вкусове и затова нарастването на потреблението в категорията на деликатесите е близо 30%.

Резултатите при пазаруването на нехранителни стоки за Коледа в Kaufland доказват, че  веригата е успяла да отговори на клиентските очаквания да намират всичко необходимо за празника на едно място. С близо 40% ръст спрямо миналата година са продажбите на детски играчки, а на коледната декорация - с над 10 на сто. „Тези резултати потвърждават успеха на нашата „One stop shopping“ концепция. Kaufland е цялостен търговски център, в който на едно място клиентите могат да получат всичко необходимо, което спестява време и дава удобство особено в забързания период на коледно пазаруване“, коментира търговският директор на веригата.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София