Kaufland България с две отличия на Effie 2021

гр. София, 23 декември 2021 г.
Kaufland България с две отличия на Effie 2021

Kaufland България получи две отличия на тазгодишното издание на наградите Effie България, които се присъждат за ефективност в маркетинг комуникациите. Марката Kaufland беше наградена за кампаниите K-Take It Veggie и Zoolandia, които са разработени съвместно с творческата агенция Noble Graphics. 2021 е четвъртата поред година, в която Kaufland България печели отличия за ефективна комуникация на своите брандове и кампании, като през 2020 Kaufland грабна призовете "Най-ефективна търговска марка" и "Най-ефективен рекламодател".

Компанията получи сребърно отличие в категория "Промоции" (при липса на злато в тази категория) за рекламната кампания Zoolandia. Кампанията е с фокус върху популярните Tik-Tok предизвикателства с танци и  по естествен начин ги комбинира със своите герои (танцуващи животни, които предизвикват малчуганите). Кампанията бе разгърната на национално ниво чрез симбиоза между Tik-Tok платформата и други комуникационни канали - телевизия, външна реклама и др.

Второто отличие е бронзово и се присъжда за кампанията K-Take It Veggie в категория "Стоки". В нея компанията представя темата за веганството и вегетарианството чрез голяма доза самоирония и преобръщане на клишета с непринуден и закачлив тон. Благодарение на този подход, кампанията успешно адресира въпросите и неизвестните около темата и увеличава значително продажбите на продуктите от линията.

"За пореден път сътрудничеството между екипа на Kaufland България и нашите дългогодишни творчески партньори в лицето на Noble Graphics, получава отличие за своята ефективност. Радваме се, че всяка година успяваме да надграждаме нашите успехи и не само клиентите ни, но и професионалната общност оценяват положително работата ни", коментира Катерина Ушева, маркетинг директор на Kaufland България.    

Компанията е и единственият представител на сектора на модерната търговия в класациите на Effie България 2021 за най-ефективен рекламодател, както и за най-ефективна търговска марка.

Конкурсът Effie България отличава водещи кампании и маркетинг практики във всички комуникационни канали на българския пазар, които са доказали максимална ефективност по измерими критерии. Той се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда за 14-та поредна година. Наградите от тазгодишното му издание са поредното голямо признание за Kaufland и стремежът на компанията да използва ефективни и креативни решения в своята маркетингова комуникация.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София