Петя Владимирова става член на Управителния съвет на Kaufland България

гр. София, 18 ноември 2021 г.
Петя Владимирова става член на Управителния съвет на Kaufland България

От 1 декември 2021 година Петя Владимирова, до този момент прокурист в Kaufland България, става член на Управителния съвет на компанията. Тя ще продължи управлението на дирекция "Централни отдели" в Kaufland, която оглавява вече от две години.

Управляваната от Петя Владимирова дирекция включва отделите "Строителство и експанзия", "Инвестиции и процеси", "Снабдяване" и "Централно и техническо управление на недвижимостите". През последните две години под нейно ръководство започна мащабна и иновативна експанзия, както и процес по модернизация на досегашните обекти на Kaufland в цялата страна. Само за две години в рамките на проекта, управляван от Петя Владимирова, Kaufland е модернизирала 19 от общо 60 свои хипермаркета, а общата инвестиция за всички модернизации в този период надхвърля 34 млн. лв.

Модернизацията на обектите на Kaufland обединява всички дейности по строителство, поддръжка, отдаване под наем и снабдяване на хипермаркетите и има за цел да допринесе за по-добро клиентско преживяване чрез изграждане на модерен и функционален интериор, който позволява обогатяване на асортимента с още по-голямо разнообразие от продукти и по-лесно, бързо и удобно пазаруване.

Петя Владимирова има над 16 години професионален опит, 14 от които като част от екипа на Kaufland България. Притежава магистърска степен по икономика и социална и културна история от университета Leuphana в Люнебург, Германия. Владее немски и английски език.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от над 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктура по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София