Официално становище на Стайко Тодоров - собственик на консервна фабрика "Траки", производител на лютеница под марката "Брей!"

гр. Пловдив, 09 септември 2021 г.
Изображение на логото на продукти Брей

Името ми е Стайко Тодоров и съм собственик на консервна фабрика "Траки".

Нашите лютеници и консервирани зеленчуци са на пазара в България и чужбина от 2015 година.

Работим с Kaufland от 2019 година, когато започнахме доставката на нашите продукти с марка "Траки" в хипермаркетите на веригата. Именно нашата лютеница беше избрана да се предлага на българските потребители под собствената марка на Kaufland "Брей!", която популяризира българското.

За клиентите на Kaufland разработихме четири варианта на едросмляна лютеница "Брей!". Тя се произвежда в нашата фабрика, "Траки", разположена в с. Стряма, област. Пловдив. Лютеницата "Брей!" създаваме по над 50-годишна собствена рецепта на майка ми. В състава на лютеницата влагаме чушки, патладжани и домати, произведени само в България от фермери в Горнотракийската низина, с които "Траки Фууд ЕООД" работи успешно и чиято продукция изкупува.

Категорично заявявам, че всяко бурканче лютеница "Брей!", произведено от нашата фабрика "Траки", което се предлага в Kaufland България, е направено в България, с български суровини и по българска рецепта.

Това е и основното изискване на Kaufland България за производство на тяхната марка "Брей!" и то фигурира в договорните отношения между Kaufland България и фирма "Траки Фууд ЕООД". Първият задължителен критерий, посочен от Kaufland, е производителят да е български, а вторият – основните съставки на продукта да са с български произход. В случая, над 90% от съставките на лютеницата "Брей!" са с български произход.

Вече втора година лютеницата "Брей!" припомня на клиентите на Kaufland позабравения вкус на домашно приготвена лютеница, а показателно за успеха на продукта е все по-голямото му търсене.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София