Музейко продължава гостуването си в Kaufland България

гр. София, 10 септември 2021 г.

Деца и родители имат възможност да разгледат първата образователна изложба на детски научен център Музейко, открита извън неговата територия, до края на ноември в Kaufland България. Експозицията #ЗаеднодействайСМузейко е посветена на опазването на околната среда и отговорното потребление и включва интерактивни модули, разположени в магазини на компанията в София. Тя беше открита в началото на юни и ще остане в Kaufland още два месеца, преди всички нейни модули да се съберат за първи път на едно място – в Музейко.

Изложбата съдържа пет модула и всеки от тях е на различна тема: „Сортер за рециклиране“, „Осветление“, „Водата у дома“, „Стари предмети с ново предназначение“, „Къде отиват играчките?“. Те „разказват“ защо е важно да рециклираме, как да намалим количеството вода у дома, как да оптимизираме осветлението, така че крушките да замърсяват по-малко, какво се случва с играчките, след като ги изхвърлим, и в какво можем да превърнем старите вещи.

Модулите могат да бъдат видени в хипермаркет Kaufland на столичния булевард "Ген. Тотлебен" №36, в обекта на компанията в „Люлин“ на бул. „Петър Дертлиев“ № 56 и в Kaufland Витоша на ул. „Тодор Каблешков“ № 3. Преди да се съберат в Музейко в края на годината, петте модула „пътуват“ между трите локации. Всеки вторник, събота и неделя от 11 до 13 часа експерти от образователния екип на Музейко гостуват в Kaufland, за да предоставят на посетителите на изложбата любопитни факти по темите и да предоставят допълнителна информация за всеки от модулите.  

Проектът #ЗаеднодействайСМузейко е в партньорство с Kaufland България и с подкрепата на Екобулпак и Булекопак, Софийска вода – част от Групата Веолия, и Олимпус. Освен образователната изложба, той включва също и онлайн платформа green.muzeiko.bg Там деца и родители могат да се запознаят с основните теми на изложбата и да се включат в различни мисии и да се състезават за награди, като се включат в най-голямото предизвикателство – опазването на ресурсите на планетата.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

За Детски научен център Музейко: Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е през 2015 г. от фондация "Америка за България".

Музейко обхваща интерактивно пространство от 3500 кв. м. с над 130 образователни игри, посветени на различните науки, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата, и Учебен корпус, който предлага специализирани научни и творчески ателиета. Музейко осмисля по увлекателен и лесен начин връзката между децата и знанието чрез съвременно пространство и прогресивна методология в поднасянето на учебния материал.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София