Kaufland започва партньорска менторска програма с AEGEE - една от най-големите европейски студентски организации

гр. София, 29 септември 2021 г.
Kaufland започва партньорска менторска програма с AEGEE

Kaufland България ще е стратегически партньор по тримесечна менторска програма, която цели да свърже будни и активни студенти и младежи с успешни и вдъхновяващи професионалисти и предприемачи. “Mentor the Young” стартира на 18.10., а до средата на януари 2022 г. избраните кандидати ги очаква динамична програма, изпълнена с вълнуващи събития, много нови контакти и запознанства, обогатяващи уъркшопи и персонално менторство от експерти в различни области.

Към програмата могат да кандидатстват всички младежи на възраст от 18 до 29 години с до 18-месечен професионален опит с бизнес насоченост. Кандидатурите за младежите  са отворени и достъпни на сайта на програмата www.mentortheyoung.com. Всички, които имат желание да станат част от безплатното обучение в нея, трябва да заявят желанието си до 9.10.2021 г. през интернет страницата на организацията.

В “Mentor the Young” Kaufland България е единствен представител на сектора на модерната търговия, редом с Асоциация на българските лидери и предприемачи, In Your Hands, 180 DC Sofia и на Pitch Bootcamp, както и представители на местни студентски хъбове и организации, технологични и софтуерни компании. Търговската верига ще е домакин на откриващо събитие на 17.10., където официално ще се обявят двойките ментор-студент и ще се положат целите на обучението в три направления – менторство, образование, общество. На тяхна база през януари ще бъдат отчетени и резултатите по програмата. В първата седмица на програмата, 18-22 октомври, лектори от Kaufland България ще водят онлайн обучение, свързано с кариерно ориентиране и развитие.

Темата за кариерното развитие на младите хора в страната е в дневния ред на компанията години наред, през които най-голямата търговска верига у нас е инициатор на собствени кариерни програми за младежи. Дуално целогодишно обучение за ученици 11-12 клас, програма за лятна практика за завършващи ученици, 12-месечен проект за развитие на млади таланти "Управители на бъдещето", насочен към младежи с малък или без професионален опит, които могат да стартират едногодишно обучение в компанията - са само част от примерите за инициативи в подкрепа на професионално прохождащите млади хора в страната.

Kaufland България има традиции в осъществяването и на редица партньорски програми, които са насочени към развитие на образование, предприемачество и иновации за младежи, чиято дългосрочна цел е да се подпомага създаването на среда за изграждане на бъдещите лидери у нас. Партниращи институции и организации на компанията са Аграрен Университет Пловдив, УНСС, Софийски университет, Тийноватор, Junior Achievement, Клуб на талантите, To The Top, Софийски фестивал на науката, Музейко, Panda Labs на WWF, Bulgaria Wants You и др.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2019 г. компанията разполага с 60 хипермаркета в 34 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София