Kaufland България за поредна година подкрепя програма "Топъл обяд" на Български Червен кръст

гр. София, 02 септември 2021 г.
Kaufland България за поредна година подкрепя програма "Топъл обяд" на Български Червен кръст

За поредна година Kaufland България се присъединява към програма "Топъл обяд" на Български Червен кръст (БЧК). До 30 септември във всички хипермаркети на компанията в страната ще има дарителски кутии, в които ще се събират средства в подкрепа на усилията на хуманитарната организация да осигури безплатен обяд в училище на нуждаещи се деца от уязвими семейства.

За 13-а поредна година клиентите на Kaufland България ще имат възможност да подпомогнат „Топъл обяд“. Досега дарителската кампания традиционно се провеждаше за Великден и Коледа, но от тази година вече ще бъде организирана по повод на първия учебен ден.

В продължение на месец клиентите на Kaufland ще могат да даряват в поставените за целта благотворителни кутии на видно място във всеки хипермаркет. В предходното издание на „Топъл обяд“ бяха събрани над 14 000 лева. Средствата от инициативата се предоставят за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители.

По информация на БЧК топлият обяд често се оказва единственият повод част от децата да посещават учебни занятия. Програмата успява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна.  Дългогодишното партньорство между Kaufland и БЧК е допринесло за набирането на общо 425 544 лева по програма "Топъл обяд", с които са осигурени  212 772 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца в цялата страна.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София