Kaufland България с най-много награди на Career Show Awards 2021

гр. София, 15 септември 2021 г.
Kaufland България с най-много награди на Career Show Awards 2021

Kaufland България е работодателят с най-много призове на Career Show Awards 2021. Престижният конкурс се провежда за трета година и отличава най-забележителните успехи на компаниите в сферата на човешките ресурси и работодателската марка. Тази година, организаторите получиха рекордните 345 кандидатури от над 80 компании, оценявани от изявени професионалисти в различни сфери бизнеса и обществения живот. Kaufland България участва във всички три издания на конкурса, като тазгодишното носи рекорден брой награди за компанията.

Шестте златни отличия за Kaufland България са в категориите „Стратегия за онбординг“, „Стратегия за управление на таланти“, „Стратегия за ангажиране на служители“, „Стратегия за вътрешни комуникации“, „Иновации в подбора на кадри“ и „Зелени практики“. Компанията получи признание и в категориите „Използване на технологии в HR“, „Employer Branding стратегия“, „Събитие за ангажиране на служителите“ и „Стратегия за участие в събития“ с бронзови отличия.

“Фактът, че компанията ни получава признание в толкова различни категории доказва едно – че Kaufland полага грижи за своите служители във всеки един момент: от подбора и първият им досег с екипа, през развитието, обучението, надграждането на знания и умения, до ангажирането и приноса към добрите практики на компанията, изграждането на лидерски умения и развитието на нови колеги. Така затваряме кръга и създаваме една уникална корпоративна среда и култура, която е ценена и обичана от нашите колеги “, коментира Милена Караилиева,  директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България.

Традиционно журито на Career Show Awards се състои от експерти и професионалисти с дългогодишен опит – журналисти, ръководители на сдружения и асоциации, редактори, издатели, инфлуенсъри, футуристи, и лидери от различни браншове. Процесът по оценяване на кандидатурите в различните категории е базиран на няколко основни критерии – култура и ценности, цели планиране и изпълнение, креативност и иновативност, ефективност и резултати.

Благодарение на успешните си работодателски практики вече три поредни години Kaufland България е сертифицирана като Топ работодател от международния независим институт Top Employers Institute. Към допълнение на това, компанията беше обявена за най-добрият работодател сред търговските вериги в България в престижната годишна класация Career Show Index за водещите компании у нас.

Освен като най-атрактивна компания за работа в сектора на модерната търговия, Kaufland се нарежда и сред петте най-добри работодатели в страната от различни сфери на бизнеса. Според резултатите в единствената класация с директен потребителски вот у нас -  „Любимите марки, Kaufland беше избрана за „Любим работодател – международна компания“ и любимата търговска верига на българите. В началото на годината компанията бе официално обявена за "Препоръчан работодател" в проучване на сдружение "Общност за човешки ресурси в България", Bulgarian HR Community и To the Top Agency.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева. Вижте повече на www.kaufand.bg

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София