Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за дома от рециклирана пластмаса

гр. София, 23 септември 2021 г.
Изображение на пластмасов гранулат, който се използва за лимитираната серия продукти за дома от рециклирана пластмаса

Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за дома, произведени от рециклирана пластмаса. Предложенията са в контекста на стремежа на компанията да развива устойчив асортимент и част от нейните ангажименти по стратегията RЕset Plastic*. Всички продукти от серията са налични в хипермаркетите на Kaufland в цялата страна от 20 септември и са до изчерпване на количествата.

Колекцията включва кош за пране, сгъваема касетка, органайзери и кутии за съхранение с различни форми и размери. Продуктите са изработени от събрани и рециклирани пластмасови опаковки, които са изхвърлени от домакинства. Екологичната компания в групата Schwarz – PreZero събира пластмасовите отпадъци, които се почистват, настъргват, след което се стопяват и преработват в пластмасов гранулат. Той се използва за производство на нови висококачествени продукти, каквито са и кутиите за съхранение и организиране на пространството в дома.

Това е третата подобна серия продукти, произведени с грижа за бъдещето и природата, които верига представя на пазара. През пролетта Kaufland предложи продукти за домашни любимци, изработени от PET бутилки, а през 2020 г. компанията стана първата търговска верига в страната, която предложи на потребителите колекцията с устойчиви спортни стоки Newcential, произведена също от рециклирана пластмаса. Те бяха налични отново в асортимента на Kaufland и през март тази година.

Инициативата е поредна стъпка от 360-градусовата стратегия за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, която Kaufland България прилага. Стратегията е създадена и разработена от Schwarz Group, част от която е Kaufland, и предвижда конкретни мерки за предотвратяване използването на пластмаса, повече рециклиране и производство на по-устойчиви опаковки за продуктите. Компанията се ангажира до 2025-а да намали пластмасата с най-малко 20% и да направи максимално  рециклируеми 100% от опаковките на собствените марки продукти.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

*За RЕset Plastic:

Групата Schwarz е една от най-големите международни компании за модерна търговия, в която влизат Kaufland и Lidl. Групата осъзнава своята отговорност към околната среда и предприема конкретни мерки. С REset Plastic Schwarz разработи всеобхватна международна стратегия в пет основни направления, които правят възможно реализирането на визията „По-малко пластмаса – затворен цикъл на рециклиране“.

Петте основни принципа на стратегията REset Plastic са:

RЕduce: въздържаме се от ползването на пластмаса, където е възможно;

Redesign: проектираме и разработваме продукти, така че да могат да бъдат рециклирани;

Recycle: събираме, сортираме, рециклираме и затваряме цикъла на рециклиране;

Remove: помагаме за премахването на отпадъци от пластмасови отпадъци от околната среда;

Research: инвестираме в проучвания, разработване на иновативни решения и информираност за рециклирането.

 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София