Kaufland България предлага биобанани, сертифицирани по стандарта Fairtrade

гр. София, 31 август 2021 г.
Kaufland България предлага био банани, сертифицирани по стандарта Fairtrade

Kaufland България продължава да насърчава справедливата търговия и условия на труд за фермерите чрез продажбата на сертифицирани продукти по стандарта Fairtrade. Наред с разнообразието от шоколадови изделия от собствените марки K-Classic и K-Favorites, които се предлагат с Fairtrade сертификат, Kaufland предлага на своите клиенти във всичките си обекти в страната и биобанани с международен Fairtrade стандарт под бранда K-Bio.

Fairtrade сертификацията на К-Bio бананите е знак, че те са отгледани грижливо в Еквадор при справедливи търговски условия за техните производители, както и при по-добри и разумно заплатени условия на труд за работниците. Продукцията на производителите на биобанани, сертифицирани по Fairtrade, се заплаща съгласно стандартa Fairtrade Minimum Price (FMP) – минимална цена, която търговецът е длъжен да плати на производителите на банани. Тази цена е съобразена с региона и местните условия и има за цел да покрие средните разходи за устойчиво производство на фермерите. FMP стандартът възпрепятства закупуването на продукцията на цени, по-ниски от разумните, като по този начин се намалява бедността в развиващите се страни, а производителите на биобанани получават по-добър доход за своето производство.

Благодарение на Fairtrade сертификацията работниците в плантациите за биобанани получават и допълнителни финансови премии по стандарта Fairtrade Premium. Това им позволява да инвестират както в развитие на своя бизнес, така и в обществени проекти по техен избор.

Предлагането на сертифицирани Fairtrade биобанани е част от корпоративната социална отговорност на Kaufland и поредна стъпка от последователната политика на търговската верига да насърчава справедливата търговия. Чрез партньорството с Fairtrade International Kaufland се ангажира с намаляване на бедността в развиващи се райони, подкрепя устойчивото производство и дава на своите клиенти възможност за избор на продукти с кауза. Освен биобанани, Kaufland предлага в асортимента си разнообразие от шоколадови изделия, закуски и печива под марките K-Classic и K-Bio, сертифицирани по стандартите на Fairtrade. С покупката на продукт с марката Fairtrade от портфолиото на Kaufland, клиентите на веригата допринасят за подобряване условията на живот и условията на труд на фермери и работници в развиващите се райони в света.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Национална мрежа за децата е най-голямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децата. Повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно получават подкрепа от организациите членове и професионалистите на Мрежата. Вижте повече на www.nmd.bg

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София