Организаторите на Kaufland София полумаратон стартират безплатни тренировки по бягане

гр. София, 15 юли 2021 г.
Организаторите на Kaufland София полумаратон стартират безплатни тренировки по бягане

Поредица от безплатни тренировки по бягане с професионални треньори организират спортен клуб „Бегач“ и Kaufland по повод третото издание на Kaufland София полумаратон. Първата тренировка ще се проведе на 18 юли, неделя, от 9:00, на паркинга на хипермаркет Kaufland на бул. „Ген. Тотлебен“ 36 в София. Организаторите на полумаратона ще проведат общо 5 такива тренировки, като следващите дати за тях са 25.07, 01.08, 15.08 и 22.08, а мястото и началният час се запазват.

Със серията безплатни тренировки и консултации на открито организаторите на Kaufland София полумаратон целят да подпомогнат участниците, за които това ще бъде първо състезание, както и да окажат съдействие на по-опитните състезатели да подобрят техниката си на бягане и представянето си в полумаратона.

Професионални треньори по лека атлетика ще помогнат на посетителите на безплатните тренировки, като им дадат съвети при първите стъпки в бягането. Те ще отговорят и на по-специфични въпроси, породени у по-опитните бегачи. Участниците ще научат как да загряват и как да разпускат оптимално, коя техника на бягане е най-подходяща за тях и каква е печелившата стратегия в подобно състезание.

Kaufland София полумаратон и безплатното състезание за ученици “RUN4EU”ще се проведат на 28 август, като за първи път тази година полумаратонът ще е с нов, вечерен формат, с начален час 20:00 часа.

На сайта https://sofiahalfmarathon.com/trainings/ можете да намерите както тренировъчни програми за начинаещи и опитни бегачи, за хора, които редовно спортуват и искат да подобрят постиженията си, така и бързи рецепти за здравословно хранене.

За Kaufland София полумаратон:

Kaufland София полумаратон включва няколко дисциплини – класически полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. Те са подходящи както за опитни, така и за начинаещи бегачи. Благодарение на щафетните състезания в рамките на инициативата RUN4EU, ученици отново ще имат възможност да се включат безплатно в редица лекоатлетически игри, отборни и щафетни състезания.

Регистрацията вече започна на сайта https://sofiahalfmarathon.com/registration/.

Организатори: Спортен клуб „Бегач“, Kaufland България и Представителството на Европейската комисия в България, в партньорство със Столичната община, Бюрото за връзка на Европейския парламент в България и клуб „Приорити Спорт“.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София