Над 8000 лева и стотици килограми хранителни продукти са дарили служители на Kaufland България от началото на годината

гр. София, 20 юли 2021 г.

Служители на Kaufland България са дарили над 8000 лева и стотици килограми хранителни продукти от началото на годината на организации, работещи в полза на нуждаещи се, както и за каузи в подкрепа на животните и околната среда.

От екипа на компанията традиционно даряват ваучери за пазаруване, които са тяхна месечна социална придобивка, за каузата на Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ). От началото на годината даренията под формата на ваучери надхвърлят 6500 лева.

През 2021 г. служителите продължиха своята инициатива да даряват събрани от тях хранителни продукти на организации, подпомагащи хора в нужда – деца, възрастни, хора с увреждания, семейства в риск, както и приюти за животни. Инициативата е на „Търговска дирекция“ и започна през 2020 г., като всеки петък представител на дирекцията доставя събраните продукти. Така от началото на годината са дарени над 8 700 бройки хранителни и нехранителни стоки и още близо 2 320 килограма хранителни продукти.

Традиционно служители на Kaufland България организират и вътрешни дарителски базари, за които творят и готвят, като със средствата от продажбите подкрепят избрани от тях каузи. Заради ограниченията за събиране на хора в условия на пандемия Великденският базар на компанията тази година за първи път се състоя онлайн с Platformata.bg - инструмент за набиране на дарения, създаден от фондация "BCause" (Бикоуз в помощ на благотворителността). В него бяха събрани близо 1600 лева, като служителите можеха да избират между шест каузи: „Капачки за бъдеще“, „Българска хранителна банка“, стипендиантска програма "Готови за успех", фондация “П.У.Л.С.”, фондация "Проект Северозапад", Световен фонд за дивата природа – WWF.

В края на миналата година започна и вътрешна инициатива, в която служителите подпомагат с финансови дарения и доброволчески труд свои колеги, които имат финансови, битови или социални трудности.  

“Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана „Действията носят промяната". В компанията програмата за дарителство от работното място и проектите за корпоративно доброволчество се развиват вече няколко години и се радвам, че в инициативите участват все повече колеги, които доказват, че са не само отговорни граждани, но и хора с големи сърца“, коментира мениджърът „Корпоративни комуникации“ в Kaufland Гергана Димитрова.

За усилията на компанията за насърчаване и развитие на дарителството като част от фирмената култура и приноса на служителите в началото на 2021 г. Kaufland беше отличена с Годишен знак за дарителство, който е учреден от фондация BCause, Българското дружество за връзки с обществеността, Българската асоциация за управление на хора и Българска асоциация на КСО специалистите. Екипът на компанията е носител и на награда „Спасители на детството“ на НАПГ за дългосрочна подкрепа на приемни семейства.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София