Над 300 деца от 14 български града участваха в Първенството на Свежите супергерои

гр. София, 14 юли 2021 г.
Над 300 деца от 14 български града участваха в Първенството на Свежите Супергерои

Футболен клуб „Звезденбург“ спечелиха Купата в Първенството на Свежите Супергерои в Бургас. Те завоюваха победата след забележителна игра и заслужено спечелиха първото място измежду 5 други отбора, които участваха в турнира. Като награден фонд ФК „Звезденбург“ получиха 100 килограма плодове и зеленчуци, осигурени от Kaufland България. Талантливият играч Даниел Петков от отбора стана голмайстор на турнира, Мартин Баев взе титлата „Най-полезен играч“, а наградата за вратар с най-малко допуснати голове отиде при Даниел Стефанов.

На второ място в турнира в Бургас завършиха ФК „Вихър“ от гр. Айтос, а трети – ФК „Възраждане“ от гр. Варна. Организаторите на събитието раздадоха много награди на участниците. Всички деца, които се включиха в турнира, получиха лична грамота за активно участие. Гост на турнира беше професионалният футболист Николай Костов, развивал кариерата си в редиците на „Нефтохимик“ и „Верея“, Стара Загора. Той връчи на победителите Купата в Първенството на Свежите  Супергерои и медалите на най-добрите три отбора.

Турнирът в Бургас беше последното събитие от Първенството на Свежите Супергерои, организирано от Kaufland България в партньорство с Национална мрежа за децата. В рамките на Първенството се проведоха три футболни турнира в София, Пловдив и Бургас. Участие в събитията взеха над 300 деца на възраст 7 и 8 години, които играят организиран футбол в детски футболни школи. Във всички три турнира премериха сили и демонстрираха таланта си 21 футболни отбора, идващи от 14 града в страната. Трите големи победители във всеки от трите турнира получиха 100 килограма плодове от Kaufland България – награда в контекста на мащабната кампания на търговската верига „Свежите Супергерои“, която насърчава консумацията на плодове и зеленчуци и балансираното хранене сред подрастващите.

Първенството на Свежите Супергерои е поредна стъпка в последователната политика на Kaufland България да популяризира активния начин  на живот сред подрастващите. В рамките на кампанията съорганизаторите от Национална мрежа за децата поставиха акцент и върху месечното дарителство в подкрепа на благосъстоянието на децата в България.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Национална мрежа за децата е най-голямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децата. Повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно получават подкрепа от организациите членове и професионалистите на Мрежата. Вижте повече на www.nmd.bg

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София