Kaufland България с отличие за благотворителност в годишните награди на b2b Media Awards

гр. София, 16 юли 2021 г.
Kaufland България с отличие за благотворителност в годишните награди на b2b Media Awards

Kaufland България бе отличена в тазгодишното издание на ежегодните награди b2b Media Awards. На церемонията на изданието, състояла се на 14 юли 2021 г., Kaufland България спечели награда в ключова категория в областта на корпоративната социална отговорност на компанията – благотворителна инициатива. Наградата за благотворителност бе извоювана по повод първото издание на "ДАРИ – малкото за теб е безценно за други" - съвместна дарителска инициатива на Kaufland България и дарителската платформа DMS, управлявана от Български дарителски форум и Фондация „Бикоуз“. В период от един месец кампанията събра близо 27 000 лева за Великден. Даренията бяха направени от клиенти на компанията, които можеха да даряват в дарителски кутии във всички 60 хипермаркета на Kaufland в цялата страна. Сумата беше предоставена на DMS, за да бъдат разпределени събраните средства в помощ на хора с нужда от лечение, регистрирани в дарителската платформа и по този начин да се осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които да бъдат подкрепени, както и прозрачен процес на дарителство.

„С DMS мечтаем един ден нито един българин да няма нужда от кампания за лечение, но дотогава се надяваме общата ни инициатива да помогне за решаването на проблеми, които не могат да чакат. Надяваме се събраните средства не само финансово да помогнат хора с нужда от лечение, но и да се превърнат за тях и близките им в знак на съпричастност и надежда и да им вдъхнат кураж в трудния период, през който минават“, коментира Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.  

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана "Действията носят промяната". Компанията ще надгради усилията, вложени в дарителската кампания "ДАРИ – малкото за теб е безценно за други" в дългосрочен план, с цел инициативата да продължи да се развива и да достигне до повече хора в нужда.

Повече за дарителските инициативи на компанията вижте тук.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София