ФК „Бригада“ от Димитровград спечелиха Първенството на Свежите супергерои в Пловдив

гр. София, 06 юли 2021 г.
ФК „Бригада“ от Димитровград спечелиха Първенството на Свежите супергерои в Пловдив

Футболен клуб „Бригада“ от Димитровград са големите победители в Първенството на Свежите супергерои в Пловдив. Те завоюваха победата след забележителна игра и заслужено спечелиха първото място в турнира измежду 7 други отбора, които участваха в Първенството. Освен Купата на турнира, ФК „Бригада“ получиха и 100 кг. плодове и зеленчуци, осигурени от Kaufland България. Павлин Златков от отбора на ФК „Бригада“ се отличи с изключителен талант и спечели две индивидуални награди – за голмайстор със своите 15 вкарани гола по време на турнира, както и за най-полезен играч за отбора си. Алекс Димитров пък заслужено грабна статуетката за вратар с най-малко пропуснати голове.

В пловдивското издание на Първенството на Свежите супергерои се включиха над 80 деца на възраст 7 и 8 години от 8 отбора, идващи от 5 града в страната – Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Асеновград и Димитровград. На второ място с достойното си представяне се класираха ФК „ВЕЛД“ от гр. Пловдив, третото място завоюваха ФК „Кърджали“, а четвърти станаха ФК „Шипка Старс“ от Асеновград.

Организаторите на Първенството на Свежите супергерои раздадоха много награди на участниците. Всички деца, които се включиха в турнира, получиха лична грамота за активно участие. Гост на турнира беше Янко Ангелов - носител на Купата на България със състава на „Локомотив Пловдив“. Той връчи на победителите Купата в Първенството на Свежите  супергерои и медалите на най-добрите три отбора.  

Последният турнир от Първенството на свежите супергерои ще се състои в Бургас на 10 юли, събота, на паркинга на хипермаркет Kaufland в жк. Славейков (бул. Янко Комитов 8), като и там организаторите очакват отбори както от Бургас, така и от региона.

Първенството на Свежите супергерои се организира от Kaufland България в партньорство с Национална мрежа за децата. В него участват деца, родени през  2013 и 2014 година, които членуват в организирани детско-юношески школи, ученици, организирани в училищни отбори, ученически и средношколски школи, обединени детски комплекси. С инициативата Kaufland цели да популяризира активния начин на живот сред подрастващите и да насърчи консумацията на плодове и зеленчуци сред децата. В рамките на Първенството на Свежите супергерои Национална мрежа за децата поставят акцент и върху месечното дарителство в подкрепа на благосъстоянието на децата в България.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Национална мрежа за децата: е най-голямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децата. Повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно получават подкрепа от организациите членове и професионалистите на Мрежата. Вижте повече на www.nmd.bg

Сваляне на снимки

Kaufland-Turnir-Sofia.zip (3.3 MB)

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София