Съвместната кампания на Kaufland и DMS събра близо 27 000 лева за месец

гр. София, 16 юни 2021 г.
Съвместната кампания на Kaufland и DMS събра близо 27 000 лева за месец

Съвместната дарителска кампания "ДАРИ – малкото за теб е безценно за други" на Kaufland България и платформата DMS събра 26 750 лева за месец. Даренията бяха направени в периода 7 април – 9 май тази година от клиенти на компанията, които можеха да даряват в дарителски кутии във всички 60 хипермаркета на Kaufland в цялата страна. Сумата вече е дарена на DMS, като събраните средства ще бъдат разпределени в помощ на хора с нужда от лечение, регистрирани в дарителската платформа.

Най-много средства бяха събрани в хипермаркетите на Kaufland в Разград, столичния комплекс „Люлин“, Кърджали, пловдивския район „Тракия“ и Монтана. Второто издание на кампанията предстои за Коледа. След всяко издание на кампанията сумите от дарителските кутии се събират и обработват от инкасо компания и се предоставят от нея директно на дарителската платформа.  

Години наред клиенти на компанията се обръщат към Kaufland с молба да разполагат в търговските обекти на веригата свои дарителски кутии за събиране на средства за лечение. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които подкрепя, и прозрачен процес на дарителство, компанията се обърна за експертно съдействие към DMS. Така за Великден тази година Kaufland и платформата стартираха съвместната кампания „ДАРИ“.

DMS се администрира и управлява от Български дарителски форум (БДФ) и фондация „BCause – в помощ на благотворителността “. Платформата работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Чрез „ДАРИ“ Kaufland разшири възможностите за дарение на място в своите обекти.

„Надяваме се събраните средства не само финансово да помогнат хора с нужда от лечение, но и да се превърнат за тях и близките им в знак на съпричастност и надежда и да им вдъхнат кураж в трудния период, през който минават“, коментира Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.   

„Успешността на съвместната инициатива „ДАРИ“ е в осигуряването на лесен начин за хората да даряват средства в подкрепа на кампании в DMS, но също така и в проследяването на всяко едно дарение и гарантирането, че всяко дарение ще достигне до хората, които имат нужда от него“, коментира резултатите от  съвместната кампания директорът на БДФ Красимира Величкова.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана "Действията носят промяната". Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди. Носители на награди са и служителите на Kaufland, сред които компанията насърчава култура на доброволчество и дарителство.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София