Kaufland вече предлага продукти на "Софийска баница" в хипермаркетите си в София

гр. София, 15 юни 2021 г.
Kaufland вече предлага продукти на "Софийска баница" в хипермаркетите си в София

Kaufland България вече предлага прясно изпечени продукти от производителя "Софийска баница" във всички свои 11 хипермаркета в столицата. Продуктите на емблематичната семейна пекарна са се превърнали в символ на качество и домашен вкус на една от най-популярните и обичани български закуски - баницата.

Софийските обекти на Kaufland предлагат асортимент от шест вида баница и няколко сезонни предложения от портфолиото на "Софийска баница". На пекарната с прясно изпечени печива във всеки столичен Kaufland клиентите могат да открият висококачествени продукти като традиционна  баница с краве сирене и краве масло, баница със спанак, а като част от сезонния асортимент - и баница с тиква и с праз.

"Предлагането на пресни, качествени и домашно приготвени продукти е продължение на стремежа ни да утвърждаваме продуктите на българските производители с автентичен роден вкус, приготвени по традиционни за българската трапеза рецепти. Непрекъснато се стремим да надграждаме богатия си асортимент от пресни печива и тестени изделия и вярваме, че голяма част от клиентите ни ще се възползват от предложенията на "Софийска баница" при нас", споделят от Kaufland България.

"Софийска баница" присъства на пазара от 30 години и е символ на традиционната българска баница. Нейните изделия се произвеждат ръчно и по стари семейни рецепти, а в състава им производителят използва висококачествени продукти като краве сирене и краве масло. 

Колаборацията между Kaufland и "Софийска баница" е поредна стъпка от последователната политика на Kaufland да подкрепя българското производство и малкия и средния бизнес в страната, като същевременно предоставя на своите клиенти достъп до качествени родни продукти. 86% от оборота на Kaufland се формира от български доставчици, а над 60% от производителите, с които Kaufland работи, са български. В хипермаркетите се предлагат над 4300 български продукта в постоянния асортимент, а в по-големите хипермаркети броят им надхвърля 5000.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София