Kaufland България с две награди в PR Приз 2021

гр. София, 17 юни 2021 г.
Kaufland България с две награди в PR Приз 2021

Тазгодишното издание на конкурса PR Приз „Комуникациите са ни в природата“ отличи победителите за 2021 година в надпреварата на 84 комуникационни проекта в 17 категории. В очаквано оспорваните категории „Комуникационен проект за продукт или услуга“ и „Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding“ Kaufland България взе две награди съответно за „Брей! Това е българско“ и за „Разчитайте на нас“.    

Лидерът в сектора на модерната търговия у нас участва в конкурса с 30 други компании, агенции, медии и неправителствени организации, организирани от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Участниците представиха свои проекти за изминалата година пред жури от водещи комуникационни специалисти с различни профили.

За „Брей! Това е българско“:
Марката „Брей“ бе представена на нашия пазар в средата на 2020 г. Разнообразният асортимент в портфолиото на „Брей!“ включва близо 100 продукта от родни производители в ключови за българския потребител стокови групи – млечни и месни продукти, основни храни и напитки. За формирането на продуктовия асортимент на „Брей!“ Kaufland си партнира с 28 производители, а тяхната продукция идва от над 15 региона в страната.

Kaufland България създаде „Брей!“ в продължение на стремежа си да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. По този начин компанията подкрепя произведените у нас качествени български продукти, които родният потребител цени и търси. Над 60% от производителите, с които Kaufland работи, са български, като голяма част от тях са партньори на веригата от самото начало на дейността й в страната. В редица от ключовите за българския потребител хранителни категории делът на местното производство е доминиращ. Над 85% от оборота на  Kaufland се формира от български доставчици. 72% от месото и месните продукти в асортимента на веригата са български. Следват хлябът и хлебните изделия с 67% и млечните продукти с 65% родна производство, което намира място на рафтовете на Kaufland в цялата страна.

За „Разчитайте на нас“:
В различната 2020 година Kaufland лансира кампания с основни действащи лица хора от екипа на магазините, централния склад и обслужващия офис на компанията. Фокусът на посланията в нея са ценностите на Kaufland като стабилен, силен и надежден работодател. „Разчитайте на нас“ разкри супергероя във всеки служител, показвайки ежедневната работа, силните качества и мотивацията на екипа, която осигури безупречно обслужване на българските потребители, дори и в безпрецедентна ситуация.

С „Разчитайте на нас“ Kaufland България получи и две отличия в тазгодишното издание на Employer Branding Awards на b2b Media, където беше обявена за Employer Brand Leader на годината и спечели I-во място в категорията „Employer Branding Idea (in pandemic times)“. Отново за кампанията „Разчитайте на нас“ Kaufland получи отличие по отношение на своята работодателска политика от BAPRA Bright Awards 2021.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София