Конференция за устойчивото бъдеще на храната организират Kaufland България и ГБИТК

гр. София, 12 май 2021 г.

Kaufland България и Германо-Българската индустриално-търговска камара организират съвместно събитие, посветено на устойчивото бъдеще на храната. Онлайн конференция "Мястото на храната не е на боклука“ ще се проведе на 18 май (вторник).

В продължение на два часа представители на институциите, бизнеса, неправителствени организации и учени ще представят своята гледна точка за начините за намаляване обема на хранителните отпадъци. Участниците ще дискутират и иновативни технологични решения, стимулиращи отговорното потребление.

"Търсенето на екологични и социални решения на глобални предизвикателства са наш приоритет. Вярваме, че като лидер в модерната търговия имаме ключова роля в решаването на едно от най-наболелите в момента - намаляването на преждевременното изхвърляне на годни за консумация продукти. Желанието ни е да покажем устойчиви практики и нови решения, които могат да допринесат за решаването на този проблем в локален и световен план“, споделя Гергана Димитрова, Мениджър "Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Сред участниците в събитието са представители на Министерство на земеделието и храните, Българска хранителна банка, WWF България, фондация "Биоселена", Института по криобиология и хранителни технологии  и други.

Темата за балансираната и отговорна консумация на храна е част от програмата за корпоративна социална отговорност на Kaufland България, насочена към опазването на околната среда и стимулирането на навици за устойчиво потребление сред клиентите. В тази връзка компанията развива редица програми, като ангажира български производители и работи активно с местните общности в различни дарителски и образователни инициативи. Енергийната ефективност и ограничаване на пластмасата за еднократна употреба са също приоритетни области в CSR политиката на водещата верига за търговия на дребно.

Събитието ще се проведе от 14 до 16 часа.

Регистрацията е безплатна, но задължителна. За целта, кликнете върху линка и се регистрирайте. Регистрираните участници ще получат допълнително линк за събитието.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София