Kaufland България стана домакин на инициативата "Мениджър за един ден"

гр. София, 24 март 2021 г.
Kaufland България стана домакин на инициативата "Мениджър за един ден"

Kaufland България стана част от тазгодишното онлайн издание на „Мениджър за един ден“, в което специалисти от компанията бяха домакини на екип от мотивирани ученици с интерес в областите на човешки ресурси, работодателска марка и корпоративни комуникации.

Компанията даде възможност в рамките на един ден участниците от различни точки на страната да работят в група, да анализират и обсъждат информация, разработвайки проект по предварително зададен казус. Представянето на готовия продукт пред мениджърите от Kaufland България беше на тема „Изграждане, позициониране и комуникация на програма за кариерно ориентирани за ученици от 10-и до 12-и клас.“

В ролята на ментори, мениджъри и експерти на Kaufland представиха успешни практики и инструменти от работата на компанията в съответните области и ръководиха успешното разработване на проекта от учениците. Участието в инициативата развива меките умения на младите хора, засилва тяхната увереност в собствените им сили, но и дава ценни практически насоки в избрани от участниците теми - от страна на експертите на търговската верига.

Kaufland България става част от инициативата „Мениджър за един ден“ през 2019 година, осъзнавайки своята роля като един от най-големите работодатели в страната и като важен икономически фактор за развитието на националната и местна икономика и на пазара на труда у нас. Компанията прилага успешни и дългосрочни практики в управлението на своя човешки ресурс, като грижата за служителите и тяхното кариерно развитие са сред водещите приоритети в работодателската политика на веригата.

Компанията предлага и развива редица кариерни програми, насочени към млади хора, чрез които им помага да направят първите крачки в своя професионален път - стажантска програма, програма за дуално обучение и лятна практикантска програма. През 2018 г. Kaufland България даде началото и на най-мащабния си и иновативен проект "Управители на бъдещето". Програмата е насочена към хора с образование и с малък или без опит – дипломанти от университети или студенти, на които предстои да се дипломират в следващите няколко месеца. След 12-месечно обучение в различни звена на компанията младите специалисти получават възможност да заемат експертна или ръководна позиция в компанията.

Професионалисти от почти всяка сфера на дейност могат да намерят реализация в структури на търговската верига – от продажби и търговия, през счетоводство, строителство, финанси, логистика до маркетинг и човешки ресурси.

Kaufland България предлага на своите служители сигурно работно място и коректно отношение, осигурявайки им множество възможности за професионално и личностно развитие, международен опит, атрактивно възнаграждение и богат пакет от социални придобивки, гъвкаво работно време, програма от обучения и семинари, която целогодишно се обогатява и надгражда.

В началото на 2021 Kaufland България бе сертифицирана – за трета поредна година – и като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute. Компанията получи две отличия и в тазгодишното издание на Employer Branding Awards на b2b Media. Компанията беше обявена за Employer Brand Leader на годината и спечели I-во място в категорията „Employer Branding Idea (in pandemic times)“ за реализирането на кампаниите „АзПомагам“ и „Разчитайте на нас“, с фокус върху своите служители с техните най-силни качества и висок професионализъм. С превръщането на хора от различни отдели в лица на кампанията, Kaufland засвидетелства още веднъж своето уважение към труда на екипа си, благодарение на който търговската верига продължава да бъде водеща в сектора и да следва своята визия за сигурен работодател.

Повече за работодателската политика на компанията можете да научите на kariera.kaufland.bg

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София