Kaufland България получи удостоверение "Препоръчан работодател"

гр. София, 19 февруари 2021 г.
Kaufland България получи удостоверение „Препоръчан работодател“

Kaufland България бе официално обявена за "Препоръчан работодател" в проучване на сдружение "Общност за човешки ресурси в България", Bulgarian HR Community и To the Top Agency.

В пилотната година на инициативата за оценяване нагласите и мнението на служители на компаниите у нас, Kaufland България се отличава като препоръчана от самите й служители пред кандидати за работа в България и в чужбина.

Методологията на изследването включва удостоверяване на база на вътрешна анкета с изискване за брой служители от различни отдели и структури на компанията. Последващо изчисляване на т.нар. eNPS индекс – или коефициент за лоялност на служителите към компанията - е оценката, на база на която резултатите се съпоставят с необходимите изисквания по методологията.

Kaufland получи признанието "Препоръчан работодател" при покриване на двата основни критерия - положителен коефициент eNPS  и резултат над средния за индустрията в България.

В началото на 2021 Kaufland България бе сертифицирана – за трета поредна година – и като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute. Оценката й бе направена след детайлен мониторинг на процесите и инструментите за управление на човешките ресурси през изминалата година, изготвен от международно жури от независими експерти.

В средата на месец февруари Kaufland България получи две отличия и в тазгодишното издание на Employer Branding Awards на b2b Media. Компанията беше обявена за Employer Brand Leader на годината и спечели I-во място в категорията „Employer Branding Idea (in pandemic times)“ за реализирането на кампаниите „АзПомагам“ и „Разчитайте на нас“, с фокус върху своите служители с техните най-силни качества и висок професионализъм.

С превръщането на хора от различни отдели в лица на кампанията, Kaufland засвидетелства още веднъж своето уважение към труда на екипа си, благодарение на който търговската верига продължава да бъде водеща в сектора и да следва своята визия за сигурен работодател.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София