Иван Георгиев е новият финансов директор на Kaufland България

гр. София, 01 декември 2020 г.
Иван Георгиев е новият финансов директор на Kaufland България

Иван Георгиев поема управлението на дирекция „Администрация и финанси“ в Kaufland България и става член на Управителния съвет на компанията, считано от 1 декември 2020 година. Той ще отговаря за стратегическото управление и развитието на финансовата, административната и технологичната дейност на търговската верига в страната. Чрез ръководената от него дирекция Kaufland България ще продължи да интегрира иновативни технологични решения в своите процеси и да дигитализира голяма част от тях.

Дирекция „Администрация и финанси“ има важна стратегическа роля в структурата на Kaufland България. Тя включва направленията „Данъци“, „Право и съответствие“, „Контролинг“, „Счетоводство“, „Организация Администрация и финанси“, Информационни технологии“ и „Клиентски мениджмънт и ревизия“. Иван Георгиев поема позицията от досегашния административно-финансов директор Михаил Петров, който оглавяваше дирекцията от самото начало на дейността на Kaufland в България. Компанията благодари на Михаил Петров за неговия изключителен принос за развитието на търговската верига и нейната административно-финансова дейност в страната.

Иван Георгиев има дългогодишен опит в сектора за модерна търговия. Част е от екипа на Kaufland България от 15 години, през които управлява редица национални и международни проекти и е отговарял пряко за всички процеси и системи в дирекция „Администрация и финанси“. През 2016 застава начело на новооткритата технологична компания Kaufland Service IT HUB, която разработва иновативни софтуерни решения за цялата група Schwarz, от която е част Kaufland.

Иван Георгиев притежава магистърска степен по „Финанси“, придобита от Университета за национално и световно стопанство. Владее немски и английски език.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. През 2019 г. компанията разполага с 60  хипермаркета в 34 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София